Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Esmé van den Boom wint Write Now! Groningen 2017

04 mei 2017
@ foto Reyer Boxem
@ foto Reyer Boxem

Esmé van den Boom, masterstudente aan de Faculteit der Letteren, heeft de schrijfwedstrijd Write Now! Groningen 2017 gewonnen. Met het winnen van de prijs plaatst Esmé zich voor de finale in Rotterdam, waar zij in juni zal strijden om de landelijke titel.

De gedichten van Esmé werden door de jury verkozen tot beste van de regio. De juryleden vonden haar teksten ‘een prettige cadans bezitten, en op een niet-zeurende manier politiek beladen’.

Naast een plek in de finale won Esmé €250 euro aan boekenbonnen, welke ze afgelopen dinsdag tijdens de prijsuitreiking in de bibliotheek van het Groninger Forum in ontvangst nam.

Esmé van den Boom studeert Writing Editing en Mediating aan de Faculteit der Letteren. In 2016 werd zij verkozen tot de zeventiende huisdichter en sindsdien schrijft zij maandelijks gedichten voor de website van de RUG.

Write Now! Is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren op het gebied van de Nederlandse taal. Bekende auteurs die eerder deze prijs wonnen zijn onder meer Lize Spit, Jaap Robben, Niña Weijers, Maartje Wortel en Raoul de Jong.

Laatst gewijzigd:21 mei 2019 14:47

Meer nieuws

 • 06 september 2019

  Burgemeester Den Oudsten opent Letterenfestival op 14 september

  Op zaterdag 14 september vindt het eerste Groningse Letterenfestival plaats. Een dag waarop de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen haar deuren opent voor iedereen die belangstelling heeft voor alfa- en cultuurwetenschappen.

 • 05 september 2019

  Willem Wierbos nieuwe huisdichter RUG

  Willem Wierbos (24), student Geneeskunde, is de nieuwe huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen voor het studiejaar 2019-2020. Hij maakte indruk op de jury met zijn gedichten die midden in het studentenleven staan: ‘Willem is niet een dichter...

 • 03 september 2019

  Dictators op het eerste Letterenfestival

  Dictaturen in het Midden-Oosten kennen vele gezichten. Toch is er volgens Kiki Santing een patroon te ontdekken. Op het eerste Letterenfestival vertelt ze er meer over in een korte lezing.