About usNews and EventsNews articles

Esmé van den Boom wint Write Now! Groningen 2017

04 mei 2017
@ foto Reyer Boxem

Esmé van den Boom, masterstudente aan de Faculteit der Letteren, heeft de schrijfwedstrijd Write Now! Groningen 2017 gewonnen. Met het winnen van de prijs plaatst Esmé zich voor de finale in Rotterdam, waar zij in juni zal strijden om de landelijke titel.

De gedichten van Esmé werden door de jury verkozen tot beste van de regio. De juryleden vonden haar teksten ‘een prettige cadans bezitten, en op een niet-zeurende manier politiek beladen’.

Naast een plek in de finale won Esmé €250 euro aan boekenbonnen, welke ze afgelopen dinsdag tijdens de prijsuitreiking in de bibliotheek van het Groninger Forum in ontvangst nam.

Esmé van den Boom studeert Writing Editing en Mediating aan de Faculteit der Letteren. In 2016 werd zij verkozen tot de zeventiende huisdichter en sindsdien schrijft zij maandelijks gedichten voor de website van de RUG.

Write Now! Is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren op het gebied van de Nederlandse taal. Bekende auteurs die eerder deze prijs wonnen zijn onder meer Lize Spit, Jaap Robben, Niña Weijers, Maartje Wortel en Raoul de Jong.

Laatst gewijzigd:21 mei 2019 14:47