Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Arjen Lubach opent Open Dag Universiteitsbibliotheek Binnenstad

22 mei 2017
Arjen Lubach
Arjen Lubach

Op vrijdag 2 juni zal schrijver en tv-persoonlijkheid Arjen Lubach de aftrap verrichten voor de Open Dag van de Universiteitsbibliotheek Binnenstad. Om 12.00 uur is het hele trappenhuis van het UB-gebouw zijn speelveld. Lubach studeerde in Groningen en zal in zijn openingstoespraak uiteraard vertellen over zijn avonturen in de stad.

Open Dag

De Open Dag is het sluitstuk van een feestweek (29 mei-2 juni) waarin de UB Binnenstad viert dat na jaren van renovatie-overlast er weer een prachtige studieomgeving is met alle moderne faciliteiten voor studenten en medewerkers van de RUG. Tijdens de Open Dag zijn er onder andere diverse lezingen, een gratis boekenmarkt en presentaties door het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen.

Highlights programma feestweek

De feestweek kent een gevarieerd programma. Op dinsdag 30 mei is er een feestelijke opening voor genodigden door Marjolein Nieboer, directeur van de Universiteitsbibliotheek en Elmer Sterken, Rector Magnificus van de RUG. Hierbij vindt ook de relaunch van het kunstwerk SHA_RE Your Face van Peter Musschenga plaats. De overige dagen zijn er verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder rondleidingen ‘achter de schermen van de UB’, lunchconcerten en een pUBquiz.

Renovatie

Het gebouw van de UB Binnenstad is de afgelopen drie jaar grondig gerenoveerd. Vanaf medio mei 2017 hebben studenten en medewerkers van de RUG de beschikking over 2100 studieplekken met alle technische voorzieningen: veel stopcontacten voor alle meegebrachte devices, en natuurlijk supersnel draadloos internet. De studie- en werkomgeving is bovendien prettiger door beter gebruik van daglicht, betere luchtkwaliteit en een logischere indeling van de verschillende soorten studieplekken.

Contact en meer informatie

Communicatieteam UB, communicatie-bibliotheek@rug.nl

Laatst gewijzigd:02 februari 2018 16:18
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...