Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Letterenalumnus Christiaan Triebert wint European Press Innovatieprijs

25 april 2017
Christiaan Triebert
Christiaan Triebert

Letterenalumnus Christiaan Triebert heeft de Innovation Award gewonnen voor zijn werk over de coupepoging in Turkije. Aan de hand van WhatsApp gesprekken maakte hij een reconstructie van de Turkse coup van afgelopen zomer.

Christiaan nam de de prijs vorige week donderdag in ontvangst in De Balie in Amsterdam. Naast de innovatieprijs werden ook de Investigative- en de Dinstinguished Writing Award uitgereikt. Deze gingen dit jaar naar Serbian Centre for Investigative Journalism (CINS) en drie journalisten van Der Spiegel.

Christiaan Triebert studeerde International Relations, Midden-Oostenstudies en Politieke Filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Zie ook het interview met Triebert inBroerstraat 5 van oktober 2016: De appgroep van de Turkse coupplegers

Laatst gewijzigd:10 april 2018 13:00
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...