Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hanna Fromell gives a seminar on sharing norms and saving behaviour

15 februari 2017

Hanna Fromell (University of Nottingham) will give a seminar in room 5411.0928 at 15.00, titled: "Sharing Norms and Saving Behaviour".

Abstract:
We run a field experiment in Kenya and provide empirical evidence of the existence of sharing norms in rural poor communities and their impact on individual savings . Using the Krupka - Weber (2013) norm - elicitation method we show that these communities live by social norms that prescribe extensive sharing of income at the expense of own savings. For women, these norms are weaker if information about income is private rather than publicly known by the community. Using information on subjects’ bank account usage we show that these norms, and their interaction with public information, systematically affect actual saving behaviour.
Laatst gewijzigd:16 februari 2017 10:27
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....