Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hanna Fromell gives a seminar on sharing norms and saving behaviour

15 februari 2017

Hanna Fromell (University of Nottingham) will give a seminar in room 5411.0928 at 15.00, titled: "Sharing Norms and Saving Behaviour".

Abstract:
We run a field experiment in Kenya and provide empirical evidence of the existence of sharing norms in rural poor communities and their impact on individual savings . Using the Krupka - Weber (2013) norm - elicitation method we show that these communities live by social norms that prescribe extensive sharing of income at the expense of own savings. For women, these norms are weaker if information about income is private rather than publicly known by the community. Using information on subjects’ bank account usage we show that these norms, and their interaction with public information, systematically affect actual saving behaviour.
Laatst gewijzigd:16 februari 2017 10:27

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...