Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Colloquium Mathematics

23 februari 2017

Join us for coffee and tea at 15.30 p.m.

Date:                      

Tuesday February 28, 2016

Speaker:

Dr. Luca Avena, University Leiden

Room:

5161.0293 (Bernoulliborg)

Time:

16.00

Title: RW kernels, spanning forests and multiscale analysis on graphs


Abstract:
We use ideas from large-scale stochastic dynamics to build a multiresolution scheme to analyse arbitrary functions on graphs. These types of problems emerge naturally in the context of signal processing. The goal is to obtain successive approximations at different scales of arbitrary functions on graphs which are used for signal classification, reconstruction and data compression. When the signal is defined on a graph having enough regularity structures, several methods (such as wavelets) are available in the literature and used in practice. When the regularity structure of the graph is lacking, very few methods are known. Our work aims at addressing this issue by using random spanning forests, loop-erased walks, determinantal structures, random walk kernels and intertwining of Markov chains.

Joint work with Castel, Gaudilliere and Melot.Colloquium coordinators are Prof.dr. A.J. van der Schaft (a.j.van.der.schaft@rug.nl), and
Dr. A.V. Kiselev (e-mail: a.v.kiselev@rug.nl)

http://www.rug.nl/research/jbi/news/colloquia/mathematics-colloquia/

                   

Laatst gewijzigd:23 februari 2017 12:19
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...