Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Colloquium Mathematics

23 februari 2017

Join us for coffee and tea at 15.30 p.m.

Date:                      

Tuesday February 28, 2016

Speaker:

Dr. Luca Avena, University Leiden

Room:

5161.0293 (Bernoulliborg)

Time:

16.00

Title: RW kernels, spanning forests and multiscale analysis on graphs


Abstract:
We use ideas from large-scale stochastic dynamics to build a multiresolution scheme to analyse arbitrary functions on graphs. These types of problems emerge naturally in the context of signal processing. The goal is to obtain successive approximations at different scales of arbitrary functions on graphs which are used for signal classification, reconstruction and data compression. When the signal is defined on a graph having enough regularity structures, several methods (such as wavelets) are available in the literature and used in practice. When the regularity structure of the graph is lacking, very few methods are known. Our work aims at addressing this issue by using random spanning forests, loop-erased walks, determinantal structures, random walk kernels and intertwining of Markov chains.

Joint work with Castel, Gaudilliere and Melot.Colloquium coordinators are Prof.dr. A.J. van der Schaft (a.j.van.der.schaft@rug.nl), and
Dr. A.V. Kiselev (e-mail: a.v.kiselev@rug.nl)

http://www.rug.nl/research/jbi/news/colloquia/mathematics-colloquia/

                   

Laatst gewijzigd:06 juni 2018 14:05
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...