Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe Straks Student voor studiekiezers

17 januari 2017

De nieuwe Straks Student, het voorlichtingsmagazine van de RUG voor studiekiezers, is uit. In Straks Student kun je lezen over studies, studentenleven en Groningen.

Leerlingen die in het bestand van de RUG staan krijgen het magazine automatisch thuisgestuurd. De artikelen zijn ook te lezen via deze pdf van Straks Student. In deze editie van Straks Student onder meer:

 • Open Dag RUG
 • Terugblik op de eerste maanden
 • Student bij Nobelprijswinnaar Ben Feringa
 • De kamer van een student
 • Jonge onderzoekers over 2Pac en seksualiteit bij jongeren
 • Tips voor kamerzoekers
 • Dagboek van een student
 • Video’s over opleidingen
Laatst gewijzigd:22 maart 2017 10:05

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....