Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

International Open Access Week: 'Open in action''

24 oktober 2016

This year’s theme of the International Open Access Week is ‘Open in Action’. As open access becomes a more and more familiar concept, focus is now on the small steps everyone can take to make openness in research a reality.

One such small but significant step is depositing the full text of your article in the University’s research database Pure , thereby making it freely available on your institutional researcher profile page. This is called green open access or the green road to open access.

The University of Groningen Library is mounting a campaign for green open access, by means of posters, social media and a webpage with support information. The campaign is called 'Go Green' featuring 5 propositions to endorse green open access:

Go green...

If you any questions or remarks, please do not hesitate to contact us at: openaccess@rug.nl

Laatst gewijzigd:02 februari 2018 16:18

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...