Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

International Open Access Week: 'Open in action''

24 oktober 2016

This year’s theme of the International Open Access Week is ‘Open in Action’. As open access becomes a more and more familiar concept, focus is now on the small steps everyone can take to make openness in research a reality.

One such small but significant step is depositing the full text of your article in the University’s research database Pure , thereby making it freely available on your institutional researcher profile page. This is called green open access or the green road to open access.

The University of Groningen Library is mounting a campaign for green open access, by means of posters, social media and a webpage with support information. The campaign is called 'Go Green' featuring 5 propositions to endorse green open access:

Go green...

If you any questions or remarks, please do not hesitate to contact us at: openaccess@rug.nl

Laatst gewijzigd:02 februari 2018 16:18

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...