Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe inlogprocedure voor de bibliotheek-app

12 oktober 2016

Let op: inloggen in de bibliotheek-app

Vanwege veranderingen in het achterliggende bibliotheeksysteem, dienen gebruikers van onze app voortaan een actief app-account hebben. Dit is niet dezelfde inlogcode die u gebruikt voor SmartCat!

Om in te loggen op de bibliotheek-app volgt u deze stappen:

 1. Ga naar https://libraryapp.ub.rug.nl
 2. Activeer uw app-account

2.1 Als u nog geen activatiecode heeft, klikt u op de link 'Vraag een nieuwe actievatiecode aan'. Vervolgens vult u uw lenernummer in en klikt u op 'Vraag code aan'. U ontvangt dan een e-mail met een activatiecode. Als u al een activatiecode heeft, kunt u deze stap overslaan.

2.2 Gebruik uw activatiecode om een app-wachtwoord aan te maken. Vul uw lenernummer (streepjescode), de activatiecode en een nieuw wachtwoord in op https://libraryapp.ub.rug.nl en klik op 'Activeer account'. Als u een 'succes'-bericht ziet, kunt u uw lenernummer en nieuwe wachtwoord gebruiken om in de bibliotheek-app in te loggen.


Laatst gewijzigd:02 februari 2018 16:18

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.