Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe inlogprocedure voor de bibliotheek-app

12 oktober 2016

Let op: inloggen in de bibliotheek-app

Vanwege veranderingen in het achterliggende bibliotheeksysteem, dienen gebruikers van onze app voortaan een actief app-account hebben. Dit is niet dezelfde inlogcode die u gebruikt voor SmartCat!

Om in te loggen op de bibliotheek-app volgt u deze stappen:

 1. Ga naar https://libraryapp.ub.rug.nl
 2. Activeer uw app-account

2.1 Als u nog geen activatiecode heeft, klikt u op de link 'Vraag een nieuwe actievatiecode aan'. Vervolgens vult u uw lenernummer in en klikt u op 'Vraag code aan'. U ontvangt dan een e-mail met een activatiecode. Als u al een activatiecode heeft, kunt u deze stap overslaan.

2.2 Gebruik uw activatiecode om een app-wachtwoord aan te maken. Vul uw lenernummer (streepjescode), de activatiecode en een nieuw wachtwoord in op https://libraryapp.ub.rug.nl en klik op 'Activeer account'. Als u een 'succes'-bericht ziet, kunt u uw lenernummer en nieuwe wachtwoord gebruiken om in de bibliotheek-app in te loggen.


Laatst gewijzigd:02 februari 2018 16:18
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 december 2017

  Broerstraat 5, Nummer 4, december 2017

  De hoofdpersonen in het decembernummer van ons alumnimagazine Broerstraat 5 leggen een positieve daadkracht aan de dag, die blijk geeft van veel optimisme voor de toekomst.

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 26 oktober 2017

  Eerste transport Metamorfoze: UB-collecties gedigitaliseerd

  Donderdag 26 oktober arriveerde een vrachtwagen bij de Universiteitsbibliotheek Binnenstad om de eerste vracht boeken op te halen die in het kader van het Metamorfoze-project gedigitaliseerd gaan worden.