Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Erkenning specialisatie docent Nederlands als tweede taal

Talencentrum RUG speelt in op grote vraag
02 september 2016
Cursus Nederlands voor anderstaligen

Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt als enige instelling in Noord-Nederland een erkende specialisatie tot docent Nederlands voor anderstaligen (NT2).

Het Talencentrum speelt hiermee in op de grote vraag naar docenten Nederlands voor anderstaligen. Met name de toestroom van vluchtelingen leidt tot lange wachtlijsten bij de erkende opleidingen elders in het land. Margaret van der Kamp, Coördinator van de Specialisatie NT2 bij het Talencentrum: ‘Er kwamen steeds meer vragen op ons af over een specialisatie tot docent NT2. In het noorden bestond een dergelijke specialisatie niet, dus hebben wij onze kennis en expertise op dit vlak benut om een specialisatie te ontwikkelen. We kunnen nu met trots melden dat de Beroepsvereniging van docenten Nederlands als tweede taal (BVNT2) onze specialisatie heeft erkend.’

Succesvolle start in februari

In afwachting van deze erkenning is de opleiding in februari dit jaar al van start gegaan, met dubbel positief resultaat: naast de huidige erkenning heeft een deel van de cursisten inmiddels al een baan gevonden als docent bij instellingen in het noorden. De erkende specialisatie start eind september, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie over toelatingseisen en inschrijving: zie www.rug.nl/talencentrum.

Meer informatie

Talencentrum
Margaret van der Kamp en Birgit Lijmbach
Coördinator Specialisatie NT2
tel. 050 363 5802
talencentrum@rug.nl
www.rug.nl/talencentrum

Het Talencentrum – voor taal en cultuur

Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) biedt cursussen en trainingen in moderne vreemde talen, Nederlands voor anderstaligen en moedertaalsprekers, communicatievaardigheden en interculturele competenties. Tevens diensten op het gebied van vertalingen en correctie, toetsing en assessments. Voor studenten en medewerkers van de RUG, bedrijven, overheidsinstellingen en particulieren. Op maat of een standaardcursus, in een groep of individueel.
Laatst gewijzigd:15 september 2017 21:21

Meer nieuws