8700 inschrijvingen voor MOOC European Culture and Politics

28 september 2016
European Culture and Politics

Meer dan 8700 deelnemers hebben zich in de afgelopen weken ingeschreven voor de nieuwe MOOC European Culture and Politics. In deze gratis online cursus leren deelnemers hoe Europa en de Europese identiteit tot stand gekomen zijn door zes onderwerpen te bestuderen waaronder religie, moderniteit en de natiestaat.

De cursus is bedoeld voor studenten met een persoonlijke en/of professionele interesse in Europa, politiek en cultuur en heeft als doel om de onderlinge relaties te laten zien tussen politiek en cultuur binnen de Europese Integratie sinds de Tweede Wereldoorlog. Samen met studenten van over de hele wereld leren de deelnemers om Europa te definiëren als meer dan een geografisch gebied en een politieke unie, en om tot innovatieve en duurzame oplossingen te komen voor de problemen waar Europa momenteel mee worstelt.

De MOOC is ontwikkeld door het Erasmus-Mundus Masterprogramma Euroculture, als resultaat van een multidisciplinaire samenwerking met de universiteiten van Göttingen, Krakau en Uppsala.

26 september: start nieuwe MOOC Europese Cultuur en Politiek

Laatst gewijzigd:14 oktober 2016 12:48