Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

8700 inschrijvingen voor MOOC European Culture and Politics

28 september 2016
European Culture and Politics

Meer dan 8700 deelnemers hebben zich in de afgelopen weken ingeschreven voor de nieuwe MOOC European Culture and Politics. In deze gratis online cursus leren deelnemers hoe Europa en de Europese identiteit tot stand gekomen zijn door zes onderwerpen te bestuderen waaronder religie, moderniteit en de natiestaat.

De cursus is bedoeld voor studenten met een persoonlijke en/of professionele interesse in Europa, politiek en cultuur en heeft als doel om de onderlinge relaties te laten zien tussen politiek en cultuur binnen de Europese Integratie sinds de Tweede Wereldoorlog. Samen met studenten van over de hele wereld leren de deelnemers om Europa te definiëren als meer dan een geografisch gebied en een politieke unie, en om tot innovatieve en duurzame oplossingen te komen voor de problemen waar Europa momenteel mee worstelt.

De MOOC is ontwikkeld door het Erasmus-Mundus Masterprogramma Euroculture, als resultaat van een multidisciplinaire samenwerking met de universiteiten van Göttingen, Krakau en Uppsala.

Meer informatie

26 september: start nieuwe MOOC Europese Cultuur en Politiek

Laatst gewijzigd:21 mei 2019 14:28

Meer nieuws

 • 01 december 2021

  Stratingh: ‘Scheikunstenaar’ die zijn tijd ver vooruit was

  De Groningse hoogleraar scheikunde Sibrand Stratingh bouwde rond 1830 het eerste elektrisch wagentje, een voorloper van de elektrische auto. Ook reed hij met een door stoom aangedreven koets door Groningen. Maar zijn vernieuwende wetenschappelijk...

 • 19 oktober 2021

  De krant in vroeger tijden: schipperen tussen verslag en propaganda

  Al 400 jaar geleden verschenen de eerste kranten in ons land, gevuld met impressies van ooggetuigen. En die waren net zo (on)betrouwbaar als tegenwoordig. Historicus Joop Koopmans vertelt over het nieuws in de vroegmoderne tijd en de overeenkomsten...

 • 04 oktober 2021

  Trial Follow the Money

  Trial Follow the Money: onderzoek naar mensen, systemen en organisaties die zich misdragen en zo schade aanrichten aan de samenleving.