Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Elsevier: 8 bachelorprogramma's Letteren op eerste plaats

30 september 2016

De bachelorprogramma’s Archeologie, English Language and Culture, Informatiekunde, Kunstgeschiedenis, Media Studies, Midden Oostenstudies, Nederlandse taal en cultuur en Taalwetenschap zijn door studenten als beste in hun categorie beoordeeld van Nederland. Van alle beoordeelde Letterenstudies van de RUG scoort Minorities and Multilingualism dit jaar met een totale score van 79% (zeer) tevreden studenten het hoogst. Daarop volgen de studies Taalwetenschap (73%), Archeologie (72%) en English Language and Culture (72%).

elsevier
Beste studies

Jaarlijks wordt er door Elsevier een ranglijst met Beste Studies uitgebracht. De resultaten uit de Nationale Studenten Enquête, uitgevoerd door Studiekeuze123, vormen de belangrijkste basis voor dit onderzoek. In de enquête geven studenten aan in hoeverre zij tevreden over hun eigen opleiding zijn, door deze aan de hand van zes onderdelen te beoordelen: faciliteiten, onderwijs, inrichting van de opleiding, docenten, toetsing, organisatie en communicatie. Hierbij konden zij gebruikmaken van een vijfpuntsschaal waarbij 1 voor zeer ontevreden en 5 voor zeer tevreden staat. De gemiddelde score van de zes onderdelen vormt het totaaloordeel en het programma met het hoogtse percentage (zeer) tevreden studenten staat in de ranglijst op de eerste plaats.


*De bacheloropleidingen American Studies, Europese talen en culturen, International Relations and International Organization, Kunsten, cultuur en media en Minorties and Multilingualism van de RUG zijn uniek in Nederland en hebben daarom geen rangoordeel gekregen.

Laatst gewijzigd:23 februari 2018 13:28

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.