Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Elsevier: 8 bachelorprogramma's Letteren op eerste plaats

30 september 2016

De bachelorprogramma’s Archeologie, English Language and Culture, Informatiekunde, Kunstgeschiedenis, Media Studies, Midden Oostenstudies, Nederlandse taal en cultuur en Taalwetenschap zijn door studenten als beste in hun categorie beoordeeld van Nederland. Van alle beoordeelde Letterenstudies van de RUG scoort Minorities and Multilingualism dit jaar met een totale score van 79% (zeer) tevreden studenten het hoogst. Daarop volgen de studies Taalwetenschap (73%), Archeologie (72%) en English Language and Culture (72%).

elsevier
Beste studies

Jaarlijks wordt er door Elsevier een ranglijst met Beste Studies uitgebracht. De resultaten uit de Nationale Studenten Enquête, uitgevoerd door Studiekeuze123, vormen de belangrijkste basis voor dit onderzoek. In de enquête geven studenten aan in hoeverre zij tevreden over hun eigen opleiding zijn, door deze aan de hand van zes onderdelen te beoordelen: faciliteiten, onderwijs, inrichting van de opleiding, docenten, toetsing, organisatie en communicatie. Hierbij konden zij gebruikmaken van een vijfpuntsschaal waarbij 1 voor zeer ontevreden en 5 voor zeer tevreden staat. De gemiddelde score van de zes onderdelen vormt het totaaloordeel en het programma met het hoogtse percentage (zeer) tevreden studenten staat in de ranglijst op de eerste plaats.


*De bacheloropleidingen American Studies, Europese talen en culturen, International Relations and International Organization, Kunsten, cultuur en media en Minorties and Multilingualism van de RUG zijn uniek in Nederland en hebben daarom geen rangoordeel gekregen.

Laatst gewijzigd:23 februari 2018 13:28

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Presentatie boek over archeologisch onderzoek De Onlanden

  Zuidelijk van de stad Groningen ligt een geliefd natuurgebied: De Onlanden. Het Groninger Instituut voor Archeologie van de RUG heeft hier afgelopen jaren uitgebreid onderzoek gedaan. De resultaten staan beschreven in het boek ‘Huisplaatsen in De Onlanden...

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...