Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Elsevier: 8 bachelorprogramma's Letteren op eerste plaats

30 september 2016

De bachelorprogramma’s Archeologie, English Language and Culture, Informatiekunde, Kunstgeschiedenis, Media Studies, Midden Oostenstudies, Nederlandse taal en cultuur en Taalwetenschap zijn door studenten als beste in hun categorie beoordeeld van Nederland. Van alle beoordeelde Letterenstudies van de RUG scoort Minorities and Multilingualism dit jaar met een totale score van 79% (zeer) tevreden studenten het hoogst. Daarop volgen de studies Taalwetenschap (73%), Archeologie (72%) en English Language and Culture (72%).

elsevier
Beste studies

Jaarlijks wordt er door Elsevier een ranglijst met Beste Studies uitgebracht. De resultaten uit de Nationale Studenten Enquête, uitgevoerd door Studiekeuze123, vormen de belangrijkste basis voor dit onderzoek. In de enquête geven studenten aan in hoeverre zij tevreden over hun eigen opleiding zijn, door deze aan de hand van zes onderdelen te beoordelen: faciliteiten, onderwijs, inrichting van de opleiding, docenten, toetsing, organisatie en communicatie. Hierbij konden zij gebruikmaken van een vijfpuntsschaal waarbij 1 voor zeer ontevreden en 5 voor zeer tevreden staat. De gemiddelde score van de zes onderdelen vormt het totaaloordeel en het programma met het hoogtse percentage (zeer) tevreden studenten staat in de ranglijst op de eerste plaats.


*De bacheloropleidingen American Studies, Europese talen en culturen, International Relations and International Organization, Kunsten, cultuur en media en Minorties and Multilingualism van de RUG zijn uniek in Nederland en hebben daarom geen rangoordeel gekregen.

Laatst gewijzigd:23 februari 2018 13:28

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...