Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuw: automatisch verlengen, hogere rappeltarieven

08 augustus 2016

In verband met de transitie naar een nieuw bibliotheeksystem is per juli 2016 ook het leenreglement aangepast. Daarmee maken we de dienstverlening klantvriendelijker.

Automatisch verlengen

Het huidige systeem van verlengingen vervangen we door een systeem van automatisch verlengen. De leentermijn van boeken is 4 weken, tenzij anders is aangegeven. De uitlening wordt volledig automatisch verlengd zolang geen andere lener een boek nodig heeft: voor medewerkers tot een maximum van 24 keer 4 weken, studenten en overige leners tot een maximum van 12 keer 4 weken.

Verhoging rappeltarieven

Als een andere lener een boek reserveert dan moet het boek aan het eind van de leenperiode worden teruggebracht. U ontvangt dan iedere 5 dagen een rappel. Bij het niet tijdig terugbrengen van een boek betaalt u boete: € 2,50 per rappel tot een maximum van € 10,- per boek.

We brengen daarnaast na 4 rappels de kosten voor vervanging in rekening. Deze maatregelen maken dat we een boek sneller kunnen leveren aan een lener die het nodig heeft.

De nieuwe boetetarieven gaan in bij:

 • het niet tijdig inleveren van gereserveerde boeken
 • het niet tijdig terugbrengen van boeken die het maximum aantal keren zijn verlengd
Laatst gewijzigd:02 februari 2018 16:18
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....