Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuw: automatisch verlengen, hogere rappeltarieven

08 augustus 2016

In verband met de transitie naar een nieuw bibliotheeksystem is per juli 2016 ook het leenreglement aangepast. Daarmee maken we de dienstverlening klantvriendelijker.

Automatisch verlengen

Het huidige systeem van verlengingen vervangen we door een systeem van automatisch verlengen. De leentermijn van boeken is 4 weken, tenzij anders is aangegeven. De uitlening wordt volledig automatisch verlengd zolang geen andere lener een boek nodig heeft: voor medewerkers tot een maximum van 24 keer 4 weken, studenten en overige leners tot een maximum van 12 keer 4 weken.

Verhoging rappeltarieven

Als een andere lener een boek reserveert dan moet het boek aan het eind van de leenperiode worden teruggebracht. U ontvangt dan iedere 5 dagen een rappel. Bij het niet tijdig terugbrengen van een boek betaalt u boete: € 2,50 per rappel tot een maximum van € 10,- per boek.

We brengen daarnaast na 4 rappels de kosten voor vervanging in rekening. Deze maatregelen maken dat we een boek sneller kunnen leveren aan een lener die het nodig heeft.

De nieuwe boetetarieven gaan in bij:

 • het niet tijdig inleveren van gereserveerde boeken
 • het niet tijdig terugbrengen van boeken die het maximum aantal keren zijn verlengd
Laatst gewijzigd:02 februari 2018 16:18

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...