Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Energysense gaat van start: doe ook mee!

13 juli 2016

Om antwoord te kunnen geven op belangrijke energievraagstukken heeft de RUG Energysense opgezet: een grootschalig onderzoek onder de vlag van de Energy Academy Europe. Voor dit meerjarige onderzoek worden 10.000 deelnemende huishoudens gezocht. Deelnemen aan Energysense vraagt weinig van tijd en kost nauwelijks moeite. Honderden huishoudens doen al mee, waardoor een uniek inzicht in het energieverbruik, gedrag en houding van huishoudens ontstaat.

Energysense verzamelt gegevens uit de slimme meter en via vragenlijsten. Alle gegevens worden bij de RUG opgeslagen en komen beschikbaar voor onderzoek en innovatie (via strikte privacyregels). Deelnemers krijgen inzicht in het energiegebruik van hun huishouden via het speciale deelnemersserviceportaal. Daarnaast is Energysense bij uitstek een mogelijkheid om in contact te komen met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van duurzaamheid, energie en innovatie. Huishoudens krijgen ook informatie over de resultaten van het onderzoek en kunnen zelf ook vragen aandragen.

Meer informatie

Energysense

Video’s RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Eerdere afleveringen en andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:36
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....

 • 25 november 2017

  RUG en Noordelijke Online Ondernemers lanceren Groningen Digital Business Centre

  De Rijksuniversiteit Groningen en de Noordelijke Online Ondernemers (NOO) slaan de handen ineen om de bloeiende digitale sector in Noord-Nederland uit te bouwen en te versterken. Samen lanceren zij het Groningen Digital Business Centre (GDBC), een nieuw...