Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Opruimen fietswrakken Broerstraat / Harmoniecomplex

28 april 2016

Vanaf april 2016 zijn de fietsstewards in de Broerstraat en bij het Harmoniecomplex begonnen met het labelen van fietswrakken.

De labels worden voorzien van een datum. De fietswrakken blijven na het labelen nog 5 weken in depot in de nabijheid van het Broerplein of het Harmoniecomplex. Na deze 5 weken worden de fietswrakken afgevoerd. Eventuele goede onderdelen worden hergebruikt; de rest gaat in de oudijzerbak voor het goede doel.

Fietswrakken zijn fietsen waaraan duidelijk te zien is dat zij al geruime tijd niet meer in gebruik zijn. Het zijn fietsen waar essentiële onderdelen aan ontbreken, of fietsen die kapot of krom zijn. Vaak zijn ze ook verroest of bedekt onder een dikke laag stof.

Mis je je fiets?

Wanneer je je fiets mist, spreek dan de fietsstewards aan (herkenbaar aan het blauwe hesje en aanwezig op het Broerplein of rondom het Harmoniecomplex). Zij kunnen dan kijken of de fiets in depot staat.
De stewards zijn dagelijks aanwezig van 08.30 - 17.00 uur.
Een bult fietsen...
Een bult fietsen...
Laatst gewijzigd:02 februari 2018 16:18
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....