Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Opruimen fietswrakken Broerstraat / Harmoniecomplex

28 april 2016

Vanaf april 2016 zijn de fietsstewards in de Broerstraat en bij het Harmoniecomplex begonnen met het labelen van fietswrakken.

De labels worden voorzien van een datum. De fietswrakken blijven na het labelen nog 5 weken in depot in de nabijheid van het Broerplein of het Harmoniecomplex. Na deze 5 weken worden de fietswrakken afgevoerd. Eventuele goede onderdelen worden hergebruikt; de rest gaat in de oudijzerbak voor het goede doel.

Fietswrakken zijn fietsen waaraan duidelijk te zien is dat zij al geruime tijd niet meer in gebruik zijn. Het zijn fietsen waar essentiële onderdelen aan ontbreken, of fietsen die kapot of krom zijn. Vaak zijn ze ook verroest of bedekt onder een dikke laag stof.

Mis je je fiets?

Wanneer je je fiets mist, spreek dan de fietsstewards aan (herkenbaar aan het blauwe hesje en aanwezig op het Broerplein of rondom het Harmoniecomplex). Zij kunnen dan kijken of de fiets in depot staat.
De stewards zijn dagelijks aanwezig van 08.30 - 17.00 uur.
fietsen Broerplein, foto Peter van de Sijde
fietsen Broerplein, foto Peter van de Sijde
Laatst gewijzigd:05 september 2018 13:16

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...