Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bijzondere Collecties weer terug op de vertrouwde plek!

12 april 2016

Na een lange periode van verhuizingen en wisselende niveaus van dienstverlening, is de zaal Bijzondere Collecties sinds deze week weer als vanouds open op de oude vertrouwde plek op de derde verdieping.

De zaal Bijzondere Collecties beschikt over 22 studieplaatsen die uitsluitend bestemd zijn voor het raadplegen van bijzondere materialen.

Geschenk

Ter gelegenheid van de heropening heeft een van de vaste bezoekers van de zaal BC een uniek kinderboekje, gedrukt op linnen, geschonken aan de UB. Het boekje van Sijtje Aafjes met de mooie titel “Stoute gansjes” is inmiddels geplaatst in de kluis van Bijzondere Collecties onder het signatuur uklu KW A 3863.

De medewerkers van BC hopen u snel te begroeten in de geheel gemoderniseerde zaal!

Stoute gansjes
Stoute gansjes
Laatst gewijzigd:09 februari 2018 14:02

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....