Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Wetenschapper in de klas

14 maart 2016

Online lessen voor basisscholen en basisschoolkinderen!

De afkorting MOOC staat voor Massive Open Online Course: gratis online colleges. In dit geval speciaal voor het basisonderwijs. Een serie lessen op internet, met films en opdrachten die je in de klas kunt doen. Zeven jonge RUG-wetenschappers vertellen wat ze doen, wat ze weten, maar vooral: wat ze verbaast en verrast. Het resultaat mag er zijn, een spannende serie lessen met heel diverse onderwerpen. Deze digilessen zijn geschikt om kinderen een eerste kennismaking met de wetenschap te geven, maar ook om aan slimme kinderen verdieping en verbreding te bieden. Deze online lessen starten op 4 april 2016.
Voor meer informatie wijzen wij jullie graag door naar Wetenschapper in de Klas. Hier kun je je tevens aanmelden voor deze MOOC!

Laatst gewijzigd:14 maart 2016 15:51

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...