Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Keuzegids Masters 2016: Noord-Amerika Studies, Archeologie en Europese Studies beoordeeld met predikaat Topopleiding

08 maart 2016
Harmonie
Harmonie

In de nieuwste uitgave van de Keuzegids Masters zijn de opleidingen Noord-Amerika Studies, Archeologie en Europese Studies beoordeeld met het predikaat Topopleiding. Daarnaast behaalt het masterprogramma Journalistiek de eerste plek in de categorie Media Studies.

Topmasters Letteren

Van alle beoordeelde Letterenmasters scoort dit jaar met in totaal 80 punten de opleiding Noord-Amerika Studies het hoogst. Studenten geven aan met name tevreden te zijn over Inhoud en de Docenten van de master, onderdelen waar ook de opleiding Archeologie (78 punten) hoog op scoort. De opleiding Europese Studies (76 punten) behaalt vooral scores op Praktijkgerichtheid, Communicatie en Facilliteiten. Het predikaat Topopleiding wordt toegekend bij een score van 76 of meer.

Onder de desbetreffende opleidingen vallen onderstaande masterprogramma's:

Eerste en tweede plaats

Naast de drie Topmasters van Letteren werd Media Studies (72 punten) door studenten beoordeeld als beste masteropleiding in haar categorie van Nederland. Archeologie (research), Communicatie- en Informatiewetenschappen, Letterkunde, Neerlandistiek, Taalwetenschappen (research) behaalden in hun categorie een (gedeelde) tweede plaats.

Keuzegids Masters

De Keuzegids Masters biedt een overzicht van alle masteropleidingen die Nederlandse universiteiten en hogescholen aanbieden en geeft een gedetailleerde kwaliteitsbeoordeling van een groot aantal daarvan. Sommige studies zijn zo goed dat de redactie ze het predikaat ‘topopleiding’ geeft. De onafhankelijke Keuzegids wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI), en is gebaseerd op de oordelen van studenten en experts. De redactie gebruikt gegevens uit landelijke bestanden en uit eigen research en zij geeft per vakgebied aan advies.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:21 mei 2019 11:23

Meer nieuws

 • 01 december 2021

  Stratingh: ‘Scheikunstenaar’ die zijn tijd ver vooruit was

  De Groningse hoogleraar scheikunde Sibrand Stratingh bouwde rond 1830 het eerste elektrisch wagentje, een voorloper van de elektrische auto. Ook reed hij met een door stoom aangedreven koets door Groningen. Maar zijn vernieuwende wetenschappelijk...

 • 19 oktober 2021

  De krant in vroeger tijden: schipperen tussen verslag en propaganda

  Al 400 jaar geleden verschenen de eerste kranten in ons land, gevuld met impressies van ooggetuigen. En die waren net zo (on)betrouwbaar als tegenwoordig. Historicus Joop Koopmans vertelt over het nieuws in de vroegmoderne tijd en de overeenkomsten...

 • 04 oktober 2021

  Trial Follow the Money

  Trial Follow the Money: onderzoek naar mensen, systemen en organisaties die zich misdragen en zo schade aanrichten aan de samenleving.