Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Keuzegids Masters 2016: Noord-Amerika Studies, Archeologie en Europese Studies beoordeeld met predikaat Topopleiding

08 maart 2016
Harmonie
Harmonie

In de nieuwste uitgave van de Keuzegids Masters zijn de opleidingen Noord-Amerika Studies, Archeologie en Europese Studies beoordeeld met het predikaat Topopleiding. Daarnaast behaalt het masterprogramma Journalistiek de eerste plek in de categorie Media Studies.

Topmasters Letteren

Van alle beoordeelde Letterenmasters scoort dit jaar met in totaal 80 punten de opleiding Noord-Amerika Studies het hoogst. Studenten geven aan met name tevreden te zijn over Inhoud en de Docenten van de master, onderdelen waar ook de opleiding Archeologie (78 punten) hoog op scoort. De opleiding Europese Studies (76 punten) behaalt vooral scores op Praktijkgerichtheid, Communicatie en Facilliteiten. Het predikaat Topopleiding wordt toegekend bij een score van 76 of meer.

Onder de desbetreffende opleidingen vallen onderstaande masterprogramma's:

Eerste en tweede plaats

Naast de drie Topmasters van Letteren werd Media Studies (72 punten) door studenten beoordeeld als beste masteropleiding in haar categorie van Nederland. Archeologie (research), Communicatie- en Informatiewetenschappen, Letterkunde, Neerlandistiek, Taalwetenschappen (research) behaalden in hun categorie een (gedeelde) tweede plaats.

Keuzegids Masters

De Keuzegids Masters biedt een overzicht van alle masteropleidingen die Nederlandse universiteiten en hogescholen aanbieden en geeft een gedetailleerde kwaliteitsbeoordeling van een groot aantal daarvan. Sommige studies zijn zo goed dat de redactie ze het predikaat ‘topopleiding’ geeft. De onafhankelijke Keuzegids wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI), en is gebaseerd op de oordelen van studenten en experts. De redactie gebruikt gegevens uit landelijke bestanden en uit eigen research en zij geeft per vakgebied aan advies.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:08 maart 2016 09:27

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...

 • 12 november 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018