Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

De herinrichting van de kluis van Bijzondere Collecties

16 maart 2016

Deze week zijn de verhuizers druk bezig, onze oude en kostbare werken weer terug te verhuizen naar de kluis bij de afdeling Bijzondere Collecties.
De handschriften, oude drukken en andere historische en kostbare documenten waren maandenlang opgeslagen in het depot van het Groninger Museum. De nieuwe kluis biedt een betere plek voor deze collectie dan voorheen: verrijdbare kasten en een geheel vernieuwd klimaatsysteem zorgen voor optimale bewaaromstandigheden.

Laatst gewijzigd:05 oktober 2018 11:05

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...