Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Informatie voor gebruikers Bijzondere Collecties

11 maart 2016

Graag willen wij u langs deze weg informeren over een wijziging in de tijdelijke dienstverlening van Bijzondere Collecties in de periode 8 – 20 maart 2016.

Collecties

De collecties worden langzamerhand teruggeplaatst in de vertrouwde ruimte van de 3e verdieping. Ook de medewerkers zijn deels te vinden op de 3e verdieping.

 • De handbibliotheek uokw is de komende twee weken deels beschikbaar op de 1e verdieping (bij binnenkomst rechts achteraan, zie de bewegwijzering) en deels niet beschikbaar. Heeft u een boek nodig dat niet meer op de 1e verdieping staat, vraag dan gerust een van de medewerkers van Bijzondere Collecties. Wij zijn nog een paar weken op de 1e verdieping te vinden om u te helpen.
 • De handbibliotheek ukrt is tijdelijk niet beschikbaar. Neemt u alstublieft contact op met ons als u een boek uit deze collectie wilt inzien.
 • De in de kluis geplaatste boeken (uklu) zijn zeker t/m zondag 20 maart 2016 geheel niet beschikbaar.

Dienstverlening

De dienstverlening van BC zal tussen dinsdag 8 maart en zondag 20 maart alleen op afspraak worden gegeven. De einddatum, 20 maart, is nog onder voorbehoud. In deze periode is het niet mogelijk om zelf de raadpleegbare boeken uit de Catalogus /SmartCat aan te vragen. Wilt u toch een boek inzien, neem dan contact met ons op.

U kunt uw boeken vanaf dinsdag 8 maart tijdelijk inzien in de Collegezaal van Bijzondere Collecties. Deze zaal biedt een rustige omgeving voor meerdere mensen tegelijk.

De collegezaal is te bereiken via de ingang van de toiletten op de 3e verdieping. Jassen en tassen kunnen in de portiek van de nieuwe ingang van de zaal Bijzondere Collecties in kluisjes worden geplaatst. De zaal zelf is nog niet voor het publiek toegankelijk.

Neemt u contact met ons op als u in deze periode een boek wilt inzien of andere vragen hebt. Wij helpen u graag.

Wij hopen u vanaf maandag 21 maart weer te kunnen begroeten in de geheel gemoderniseerde zaal!
Met vriendelijke groet,
de medewerkers van Bijzondere Collecties

Laatst gewijzigd:09 februari 2018 14:01
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...