UB2020 | Universiteitsbibliotheek Binnenstad opent gerenoveerde derde verdieping voor publiek

23 februari 2016

Na de vernieuwing van de bovenste verdieping, is nu ook de derde verdieping van de Universiteitsbibliotheek Groningen (UB Binnenstad) heropend. Studenten hebben daar beschikking over zo’n 575 studieplekken mét individuele stroomvoorziening, groepsruimtes met groot beeldscherm, extra toiletten en een nieuwe koffiekamer. Eind maart zal naar verwachting ook de vernieuwde afdeling Bijzondere Collecties openen voor publiek. Daarmee is de totale renovatie van de Universiteitsbibliotheek halverwege.

Meer studieplekken, duurzamer en behaaglijker

Met de hele renovatie creëert de UB Binnenstad meer studieplekken in een rustige en goed verlichte studieomgeving, extra stopcontacten, supersnel internet en een verbeterd binnenklimaat. De renovatie maakt het UB-gebouw duurzamer, energiezuiniger en behaaglijker.

Nu de derde verdieping is geopend, is het totale renovatieproject ongeveer halverwege. Momenteel wordt de tweede verdieping gestript en gesloopt. De renovatie van de UB verloopt gefaseerd, zodat het gebouw open kan blijven voor bezoekers. Begin 2017 is de renovatie van de Universiteitsbibliotheek gereed.

Derde verdieping UB is gerenoveerd
Laatst gewijzigd:07 februari 2018 11:28