Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

UB2020 | Universiteitsbibliotheek Binnenstad opent gerenoveerde derde verdieping voor publiek

23 februari 2016

Na de vernieuwing van de bovenste verdieping, is nu ook de derde verdieping van de Universiteitsbibliotheek Groningen (UB Binnenstad) heropend. Studenten hebben daar beschikking over zo’n 575 studieplekken mét individuele stroomvoorziening, groepsruimtes met groot beeldscherm, extra toiletten en een nieuwe koffiekamer. Eind maart zal naar verwachting ook de vernieuwde afdeling Bijzondere Collecties openen voor publiek. Daarmee is de totale renovatie van de Universiteitsbibliotheek halverwege.

Meer studieplekken, duurzamer en behaaglijker

Met de hele renovatie creëert de UB Binnenstad meer studieplekken in een rustige en goed verlichte studieomgeving, extra stopcontacten, supersnel internet en een verbeterd binnenklimaat. De renovatie maakt het UB-gebouw duurzamer, energiezuiniger en behaaglijker.

Nu de derde verdieping is geopend, is het totale renovatieproject ongeveer halverwege. Momenteel wordt de tweede verdieping gestript en gesloopt. De renovatie van de UB verloopt gefaseerd, zodat het gebouw open kan blijven voor bezoekers. Begin 2017 is de renovatie van de Universiteitsbibliotheek gereed.

Derde verdieping UB is gerenoveerd
Laatst gewijzigd:08 mei 2018 11:20

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...