Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Nicolle Zeegers: 'Moeilijk na te gaan hoe vaak voor 1991 verdachten zijn vrijgesproken van verkrachting binnen het huwelijk'

29 januari 2016
dr. N.E.H.M. (Nicolle) Zeegers

De Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst zei vorige week in De Wereld Draait Door: 'Tot 1966 mocht je je vrouw verkrachten in Duitsland. Dat stond in de wet.' Klopt dat? Het blijkt dat verkrachting binnen het huwelijk in Duitsland tot 1997 volgens de wet niet bestond, in Nederland tot 1991. Universitair docent Politieke Wetenschappen Nicolle Zeegers onderzocht de Nederlandse zedenwetgeving en zegt in de NRC dat door gebrek aan registratie moeilijk is na te gaan hoe vaak er voor 1991 verdachten werden vrijgesproken, omdat de verkrachting binnen het huwelijk plaatsvond. 'Voor zover het al kwam tot aangifte in dergelijke gevallen.'


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41

Meer nieuws