Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Was dat college maar nooit opgenomen

21 januari 2016
camera
camera

Forensisch antropoloog George Maat moest boeten voor zijn lezing over de MH17, maar gaat nu vrijuit. Als er geen reporter van RTL in de zaal had gezeten, die het college had opgenomen, was deze zaak nooit aan het licht gekomen.

Maat, hoogleraar bij het Leids Universitair Medisch Centrum,  dient een klacht in omdat hij vindt dat zijn academische vrijheid in het geding is. Hij laat optekenen in de NRC: “In een collegezaal moet je vrij van gedachten kunnen wisselen. Ook studenten moeten elke denkbare vraag kunnen stellen. Dat komt in het geding als er een publiciteitsrisico is.” In het onderdeel “juridische randvoorwaarden”  kunt u lezen welke regels er spelen rondom collegeopnamen, en andere online materialen.

Laatst gewijzigd:09 februari 2016 15:53
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....