Was dat college maar nooit opgenomen

21 januari 2016
camera

Forensisch antropoloog George Maat moest boeten voor zijn lezing over de MH17, maar gaat nu vrijuit. Als er geen reporter van RTL in de zaal had gezeten, die het college had opgenomen, was deze zaak nooit aan het licht gekomen.

Maat, hoogleraar bij het Leids Universitair Medisch Centrum,  dient een klacht in omdat hij vindt dat zijn academische vrijheid in het geding is. Hij laat optekenen in de NRC: “In een collegezaal moet je vrij van gedachten kunnen wisselen. Ook studenten moeten elke denkbare vraag kunnen stellen. Dat komt in het geding als er een publiciteitsrisico is.” In het onderdeel “juridische randvoorwaarden”  kunt u lezen welke regels er spelen rondom collegeopnamen, en andere online materialen.

Laatst gewijzigd:09 februari 2016 15:53
printOok beschikbaar in het: English