Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Was dat college maar nooit opgenomen

21 januari 2016
camera
camera

Forensisch antropoloog George Maat moest boeten voor zijn lezing over de MH17, maar gaat nu vrijuit. Als er geen reporter van RTL in de zaal had gezeten, die het college had opgenomen, was deze zaak nooit aan het licht gekomen.

Maat, hoogleraar bij het Leids Universitair Medisch Centrum,  dient een klacht in omdat hij vindt dat zijn academische vrijheid in het geding is. Hij laat optekenen in de NRC: “In een collegezaal moet je vrij van gedachten kunnen wisselen. Ook studenten moeten elke denkbare vraag kunnen stellen. Dat komt in het geding als er een publiciteitsrisico is.” In het onderdeel “juridische randvoorwaarden”  kunt u lezen welke regels er spelen rondom collegeopnamen, en andere online materialen.

Laatst gewijzigd:09 februari 2016 15:53

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...