Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Collectie Hubbeling naar de UB

07 januari 2016
Ondertekening door de weduwe van prof. Hubbeling
Ondertekening door de weduwe van prof. Hubbeling

Afgelopen maandag is een bruikleenovereenkomst ondertekend tussen de UB en de Professor H.G. Hubbeling Stichting. Daarin wordt geregeld dat de Collectie Hubbeling als bruikleencollectie wordt opgenomen in de UB, met een eigen signatuur.

Prof. Hubbeling was tot zijn overlijden in 1986 hoogleraar godsdienstfilosofie en wijsgerige ethiek aan de RUG. Zijn omvangrijke boekencollectie heeft jarenlang in depot bij de Faculteit GGW gestaan, en wordt nu alsnog volledig gecatalogiseerd en uitleenbaar gemaakt.

De weduwe Hubbeling en plaatsvervangend bibliothecaris Peter van Laarhoven na de ondertekening
De weduwe Hubbeling en plaatsvervangend bibliothecaris Peter van Laarhoven na de ondertekening
Laatst gewijzigd:08 mei 2018 11:20

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...