Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Collectie Hubbeling naar de UB

07 januari 2016
Ondertekening door de weduwe van prof. Hubbeling
Ondertekening door de weduwe van prof. Hubbeling

Afgelopen maandag is een bruikleenovereenkomst ondertekend tussen de UB en de Professor H.G. Hubbeling Stichting. Daarin wordt geregeld dat de Collectie Hubbeling als bruikleencollectie wordt opgenomen in de UB, met een eigen signatuur.

Prof. Hubbeling was tot zijn overlijden in 1986 hoogleraar godsdienstfilosofie en wijsgerige ethiek aan de RUG. Zijn omvangrijke boekencollectie heeft jarenlang in depot bij de Faculteit GGW gestaan, en wordt nu alsnog volledig gecatalogiseerd en uitleenbaar gemaakt.

De weduwe Hubbeling en plaatsvervangend bibliothecaris Peter van Laarhoven na de ondertekening
De weduwe Hubbeling en plaatsvervangend bibliothecaris Peter van Laarhoven na de ondertekening
Laatst gewijzigd:08 mei 2018 11:20

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...