Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Collectie Hubbeling naar de UB

07 januari 2016
Ondertekening door de weduwe van prof. Hubbeling
Ondertekening door de weduwe van prof. Hubbeling

Afgelopen maandag is een bruikleenovereenkomst ondertekend tussen de UB en de Professor H.G. Hubbeling Stichting. Daarin wordt geregeld dat de Collectie Hubbeling als bruikleencollectie wordt opgenomen in de UB, met een eigen signatuur.

Prof. Hubbeling was tot zijn overlijden in 1986 hoogleraar godsdienstfilosofie en wijsgerige ethiek aan de RUG. Zijn omvangrijke boekencollectie heeft jarenlang in depot bij de Faculteit GGW gestaan, en wordt nu alsnog volledig gecatalogiseerd en uitleenbaar gemaakt.

De weduwe Hubbeling en plaatsvervangend bibliothecaris Peter van Laarhoven na de ondertekening
De weduwe Hubbeling en plaatsvervangend bibliothecaris Peter van Laarhoven na de ondertekening
Laatst gewijzigd:02 februari 2018 16:18

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...