Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Op de Hoogte: nieuwe Vindicat-almanak in de UB-collectie

16 december 2015

Woensdag 16 december 2015 werd de nieuwe (187e!) almanak van studentenvereniging Vindicat Atque Polit gepresenteerd. Voorafgaande aan de feestelijke presentatie op sociëteit Mutua Fides werd traditioneel het eerste exemplaar van het boek overhandigd aan de directeur van de Universiteitsbibliotheek.

Marjolein Nieboer nam het lijvige boekwerk, met als thema Op de Hoogte, in ontvangst van Florine van der Staay, praeses van de almanakcommissie. Uiteraard zal de almanak worden opgenomen in de bibliotheekcollectie, waar zich behalve de vorige 186 almanakken veel meer historisch materiaal bevindt van en over Vindicat en de andere studentenverenigingen.

Laatst gewijzigd:22 februari 2019 16:01

Meer nieuws

 • 13 augustus 2019

  Eat, sleep, recycle

  De 51e editie van de KEI-week staat in het teken van duurzaamheid. De afgelopen jaren zijn steeds meer duurzame initiatieven gestart en bestaande projecten verbeterd. Stichting KEI wil studenten inspireren en haar maatschappelijke verantwoordelijkheid...

 • 12 augustus 2019

  Geen verband tussen koude winters en Arctische klimaatverandering

  Recente studies naar de relatie tussen de afname van zee-ijs op de Noordpool en ijskoude winters op gematigde breedtes, zoals de Polar Vortex koudegolven in Noord-Amerika, lijken te suggereren dat er een verband is tussen koude winters en Arctische...

 • 30 juli 2019

  De Universiteit van Noorderzon

  Op donderdag 15 augustus a.s. barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen een stuk slimmer thuis van de festiviteiten dankzij de Universiteit van Noorderzon. De RUG, dé universiteit...