De nieuwe SmartCat nu geïmplementeerd

Klaar voor de toekomst: de nieuwe SmartCat vervangt de huidige Catalogus en PiCarta en biedt toegang tot meer dan 1,8 miljard bronnen wereldwijd.
24 november 2015

Het moment is daar! Op 1 december zullen we eindelijk afscheid nemen van onze goede oude Catalogus (OPC) en PiCarta.

De nieuwe SmartCat is al sinds een paar maanden online, maar een aantal problemen met de performance en (het ontbreken van) de view online-button en de IBL-button verhinderden ons om de transitie naar SmartCat volledig af te ronden. Nu deze problemen zijn opgelost, zal SmartCat de zoekmachine van de bibliotheken van de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen worden.

SmartCat zoekt in de collectie van de Universiteitsbibliotheek en in de collecties van andere bibliotheken wereldwijd.

SmartCat

Wat is er nieuw?

Alle boeken en andere materialen die u voorheen in de Catalogus en PiCarta kon vinden, zijn nu ook beschikbaar in SmartCat. Daarnaast biedt SmartCat toegang tot tijdschriftartikelen. Standaard doorzoekt SmartCat niet alleen ons eigen bezit en dat van de landelijke bibliotheken, maar ook dat van bibliotheken wereldwijd. Zoekresultaten kunnen eenvoudig worden ingeperkt tot alleen boeken, of juist alleen artikelen, e-books of peer-reviewed artikelen.

SmartCat biedt in veel opzichten meer dan de Catalogus en PiCarta en heeft vele andere mogelijkheden, zoals een zeer soepele export naar bijv. RefWorks.

We bieden een geheel nieuwe versie van SmartCat aan. Het uiterlijk van SmartCat en de functionaliteiten voor het zoeken en bewaren van resultaten veranderen.

Verbeteringen voor gebruikers

De nieuwe versie van SmartCat biedt

• verbeterde zoekfunctionaliteit
  • wereldwijd toegang tot meer dan 1,8 miljard elektronische, digitale en fysieke bronnen
  • mogelijkheid om interbibliothecair leenverkeer (IBL) aan te vragen
  • uitgebreide titelbeschrijving, bijvoorbeeld uitgever en onderwerpen
  • duidelijke beschikbaarheidsinformatie
  • responsive design voor het mobiele gebruik

U vindt de nieuwe SmartCat hier.

Na deze overgang zal de Catalogus niet meer functioneren.

Meer informatie over deze overgang en instructies vindt u op de SmartCat support pagina.

Heeft u tips voor verbetering dan horen wij het graag via smartcat@rug.nl.

Laatst gewijzigd:09 februari 2018 13:58
printOok beschikbaar in het: English