Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Open access symposium "Research without paywalls"

Symposium over open access publiceren in de humaniora, gedrags- en maatschappijwetenschappen op 22 oktober 2015
27 oktober 2015

Op 22 oktober 2015 organiseerde de Universiteitsbibliotheek Groningen het symposium Research without paywalls - Chances and challenges of open access for the humanities and social sciences .

De conferentie bracht open access experts, wetenschappers, bibliotheekmedewerkers en iedereen die geïnteresseerd is in open access samen om een middag lang de mogelijkheden te bediscussiëren die open access voor het academische publiceren biedt.

Terwijl open access in de technische, medische en natuurwetenschappen vrij snel van start ging, is de acceptatie binnen de humaniora en de gedrags- en maatschappijwetenschappen nog iets lager. Vak noemen wetenschappers zoals historici of sociologen de verschillende publicatiestrategieën en minder opties voor financiering als hoofdreden waarom voor deze disciplines een overgang naar open access ingewikkeld is.

Zijn paywalls voor het publiceren in de humaniora en de gedrags- en maatschappijwetenschappen onvermijdelijk? Wat zou een overgang naar open access aantrekkelijk kunnen maken?

Verslag

 • Hier vindt u een verslag van het symposium

Meer informatie

 • Marcel Broersma (Head of the Department Journalism Studies and Media, Rijksuniversiteit Groningen) over Martin Paul Eve
 • Open access bij de Rijksuniversiteit Groningen
 • Wat kan de bibliotheek voor u als onderzoeker/auteur doen?
 • Open Journal Systems (informatie voor RUG medewerkers)
Laatst gewijzigd:16 februari 2018 16:17

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...