Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Open access symposium "Research without paywalls"

Symposium over open access publiceren in de humaniora, gedrags- en maatschappijwetenschappen op 22 oktober 2015
27 oktober 2015

Op 22 oktober 2015 organiseerde de Universiteitsbibliotheek Groningen het symposium Research without paywalls - Chances and challenges of open access for the humanities and social sciences .

De conferentie bracht open access experts, wetenschappers, bibliotheekmedewerkers en iedereen die geïnteresseerd is in open access samen om een middag lang de mogelijkheden te bediscussiëren die open access voor het academische publiceren biedt.

Terwijl open access in de technische, medische en natuurwetenschappen vrij snel van start ging, is de acceptatie binnen de humaniora en de gedrags- en maatschappijwetenschappen nog iets lager. Vak noemen wetenschappers zoals historici of sociologen de verschillende publicatiestrategieën en minder opties voor financiering als hoofdreden waarom voor deze disciplines een overgang naar open access ingewikkeld is.

Zijn paywalls voor het publiceren in de humaniora en de gedrags- en maatschappijwetenschappen onvermijdelijk? Wat zou een overgang naar open access aantrekkelijk kunnen maken?

Verslag

 • Hier vindt u een verslag van het symposium

Meer informatie

 • Marcel Broersma (Head of the Department Journalism Studies and Media, Rijksuniversiteit Groningen) over Martin Paul Eve
 • Open access bij de Rijksuniversiteit Groningen
 • Wat kan de bibliotheek voor u als onderzoeker/auteur doen?
 • Open Journal Systems (informatie voor RUG medewerkers)
Laatst gewijzigd:16 februari 2018 16:17
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....