Open access symposium "Research without paywalls"

Symposium over open access publiceren in de humaniora, gedrags- en maatschappijwetenschappen op 22 oktober 2015
27 oktober 2015

Op 22 oktober 2015 organiseerde de Universiteitsbibliotheek Groningen het symposium Research without paywalls - Chances and challenges of open access for the humanities and social sciences .

De conferentie bracht open access experts, wetenschappers, bibliotheekmedewerkers en iedereen die geïnteresseerd is in open access samen om een middag lang de mogelijkheden te bediscussiëren die open access voor het academische publiceren biedt.

Terwijl open access in de technische, medische en natuurwetenschappen vrij snel van start ging, is de acceptatie binnen de humaniora en de gedrags- en maatschappijwetenschappen nog iets lager. Vak noemen wetenschappers zoals historici of sociologen de verschillende publicatiestrategieën en minder opties voor financiering als hoofdreden waarom voor deze disciplines een overgang naar open access ingewikkeld is.

Zijn paywalls voor het publiceren in de humaniora en de gedrags- en maatschappijwetenschappen onvermijdelijk? Wat zou een overgang naar open access aantrekkelijk kunnen maken?

• Hier vindt u een verslag van het symposium

Meer informatie

• Marcel Broersma (Head of the Department Journalism Studies and Media, Rijksuniversiteit Groningen) over Martin Paul Eve
  • Open access bij de Rijksuniversiteit Groningen
  • Wat kan de bibliotheek voor u als onderzoeker/auteur doen?
  • Open Journal Systems (informatie voor RUG medewerkers)
Laatst gewijzigd:16 februari 2018 16:17
printOok beschikbaar in het: English