Jan Willem Bolderdijk genomineerd als New Scientist Wetenschapstalent 2015
Jan Willem Bolderdijk, in 2010 gepromoveerd binnen de faculteit GMW en nu universitair docent marketing bij de faculteit Economie en Bedrijfskunde is genomineerd voor de New Scientist Wetenschapstalent 2015-verkiezing.
Biografie Jan Willem Bolderdijk
Jan Willem Bolderdijk is universitair docent marketing aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 2010 binnen de faculteit Gedrags- en maatschappijwetenschappen bij Linda Steg en Tom Postmes. Zijn onderzoek naar duurzaam consumptiegedrag toonde aan dat informatie consumenten zelden aanzet tot gedragsverandering. Ook bleken consumenten minder gevoelig voor financiële prikkels dan gedacht – mensen zien zichzelf liever als groen dan gierig. Het werk van Bolderdijk is gepubliceerd in toonaangevende vakbladen en veelvuldig geciteerd in de media (NRC, The Guardian). Hij presenteerde zijn inzichten aan beleidsmakers (OECD, Nibud, ministeries van Financiën en M&I). Als commissielid stond hij aan de basis van het beleidsrapport Doen en laten: Effectiever milieubeleid door mensenkennis, dat is aangeboden aan de Tweede Kamer.
Stemmen
Tot 7 september kan het publiek stemmen. De publieksstemmen en de mening van de jury wegen even zwaar mee in het uiteindelijke oordeel. De winnaar wordt op 24 september bekendgemaakt tijdens een feestelijk evenement in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger.
Stemmen kan op de website: http://www.newscientist.nl/talent/
Laatst gewijzigd: | 20 juni 2024 07:56 |
Meer nieuws
-
26 november 2024
De angst om te eten
Renate Neimeijer doet onderzoek naar eetstoornissen bij kinderen en jongeren. Haar lopende onderzoek richt zich op de vermijdende en restrictieve voedselinname stoornis ARFID.
-
05 november 2024
Hebben ouders invloed op de roze of grijze bril van hun kinderen?
Hoe ontstaat een positieve blik eigenlijk? In hoeverre is opvoeding hierbij van belang? En welke rol speelt optimisme eigenlijk in het dagelijks leven van ouders en kinderen? Charlotte Vrijen probeert een antwoord te vinden op deze vragen. Ze doet...
-
10 september 2024
Steeds weer de verkeerde
Julie Karsten onderzoekt hoe ervaringen met seksueel grensoverschrijdend gedrag de online partnerkeuze van jongeren beïnvloeden. Ze richt zich vooral op de vraag of mensen die eerder ‘dader’ of ‘slachtoffer’ zijn geweest elkaar opzoeken. Door deze...