Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Medewerkers in de Media - Mei en juni 2015

30 juni 2015

Onderzoekers van de Faculteit der Letteren verschijnen met enige regelmaat op televisie, op de radio of in de kranten. Alle hoogtepunten van de maanden mei en juni worden hieronder weergegeven.

Bent of kent u een collega die binnenkort in het nieuws verschijnt of al verschenen is? Laat het weten aan de Afdeling Communicatie Letteren. Via diverse online kanalen brengen wij onze medewerkers graag nog meer onder de aandacht.

Martijn Wieling over dialectverschil

In de maand mei verschijnt Taalkundige Martijn Wieling herhaaldelijk in de media in verband met zijn onderzoek naar dialectverschillen aan de RUG. Met een zogeheten articulograaf meet hij hoe mensen hun tong bewegen bij het uitspreken van bepaalde woorden.

Articulograaf
Articulograaf

Daan Raemakers naar aanleiding van Archeologische vondst in Dalfsen

Rijk graf
Rijk graf

Archeologen hebben in Dalfsen het grootste grafveld van hunebedbouwers in Noordwest-Europa ontdekt: 120 graven, spectaculaire grafgiften en een boerderij van Hunebedbouwers. Hoogleraar Daan Raemaekers spreekt over een unieke ontdekking: ‘Het is een vondst die je misschien eens in de 50 jaar aantreft en die onze kijk op deze periode blijvend zal veranderen’.

Meer medewerkers in de media

08-05 Krant: Die Zeit Dicky Gilbers e.a. over het Foreign Accent Syndrom (http://www.rug.nl/let/organization/actueel/medewerkers-in-de-media/pdf/fremdsprachenakzentsyndrom-die-zeit.pdf)
25-05 Krant: Trouw (door: Maaike Bezemer) Ruth Koops van 't Jagt over strips ter verbetering van arts-patiëntcommunicatie (http://www.rug.nl/let/organization/actueel/medewerkers-in-de-media/pdf/trouw-strip-maaike-bezemer.pdf)
05-06 Transfer Anje Dijk over 'Talencentra meer in beeld'
05-06 TV: Nieuwsuur Pieter Nanninga over aanpak jihadisme op internet
14-06 TV: Een Gronings Joodse Erfenis, Joodse omroep Wout van Bekkum over de Joodse gemeenschap in Groningen
23-06 Tijdschrift: Metropolis M. jaargang 36, nr. 3, juni-juli, 2015 Recensie Peter de Ruiters' vierde deel Kunstkritiek (http://www.rug.nl/let/organization/actueel/medewerkers-in-de-media/20150610115109800-1.pdf)
29-06 Radio VPRO OVT v.a. 17.10 Eelco Runia over de val van Srebrenica

Laatst gewijzigd:03 juli 2019 11:03

Meer nieuws

 • 23 juli 2019

  De straat op met PURE. De publieke ruimte in historische Europese steden

  In juni 2019 ging aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen een onderzoeksteam onder leiding van prof. dr. Sabrina Corbellini van start met het project PURE: ‘Public Renaissance: Urban Cultures of Public Space between Early Modern...

 • 22 juli 2019

  Google steunt Groningse onderwijsgame

  Het Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC) heeft van Google een bijdrage van € 30.000 ontvangen voor het project Van Old noar Jong. Het doel van dit project onder leiding van RUG-hoogleraar Martijn Wieling is het (door-)ontwikkelen van een digitale...

 • 16 juli 2019

  Anthonya Visser nieuwe decaan Faculteit der Letteren

  Het College van Bestuur van de RUG benoemtprof. dr. Anthonya (Thony) Visser per 1 november 2019tot nieuwe decaan van de Faculteit der Letteren, voor een periode van vier jaar. Het faculteitsbestuur van Letteren is er trots op een ervaren academische...