Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Medewerkers in de Media - Mei en juni 2015

30 juni 2015

Onderzoekers van de Faculteit der Letteren verschijnen met enige regelmaat op televisie, op de radio of in de kranten. Alle hoogtepunten van de maanden mei en juni worden hieronder weergegeven.

Bent of kent u een collega die binnenkort in het nieuws verschijnt of al verschenen is? Laat het weten aan de Afdeling Communicatie Letteren. Via diverse online kanalen brengen wij onze medewerkers graag nog meer onder de aandacht.

Martijn Wieling over dialectverschil

In de maand mei verschijnt Taalkundige Martijn Wieling herhaaldelijk in de media in verband met zijn onderzoek naar dialectverschillen aan de RUG. Met een zogeheten articulograaf meet hij hoe mensen hun tong bewegen bij het uitspreken van bepaalde woorden.

Articulograaf
Articulograaf

Daan Raemakers naar aanleiding van Archeologische vondst in Dalfsen

Rijk graf
Rijk graf

Archeologen hebben in Dalfsen het grootste grafveld van hunebedbouwers in Noordwest-Europa ontdekt: 120 graven, spectaculaire grafgiften en een boerderij van Hunebedbouwers. Hoogleraar Daan Raemaekers spreekt over een unieke ontdekking: ‘Het is een vondst die je misschien eens in de 50 jaar aantreft en die onze kijk op deze periode blijvend zal veranderen’.

Meer medewerkers in de media

08-05 Krant: Die Zeit Dicky Gilbers e.a. over het Foreign Accent Syndrom
25-05 Krant: Trouw (door: Maaike Bezemer) Ruth Koops van 't Jagt over strips ter verbetering van arts-patiëntcommunicatie
05-06 Transfer Anje Dijk over 'Talencentra meer in beeld'
05-06 TV: Nieuwsuur Pieter Nanninga over aanpak jihadisme op internet
14-06 TV: Een Gronings Joodse Erfenis, Joodse omroep Wout van Bekkum over de Joodse gemeenschap in Groningen
23-06 Tijdschrift: Metropolis M. jaargang 36, nr. 3, juni-juli, 2015 Recensie Peter de Ruiters' vierde deel Kunstkritiek
29-06 Radio VPRO OVT v.a. 17.10 Eelco Runia over de val van Srebrenica

Laatst gewijzigd:06 september 2017 14:55

Meer nieuws