Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

De RUG wordt lid van de Open Library of Humanities

18 juni 2015
Open Library of Humanities
Open Library of Humanities

De RUG gaat, als eerste Nederlandse universiteit, een partnerschap aan met de Open Library of Humanities .

Gold open access

De Open Library of Humanities is een academische gold open access-publisher die geen APC’s (article processing charges) rekent. De Open Library of Humanities, opgestart met financiële steun van de Andrew W. Mellon Foundation, betaalt de publicatiekosten van de artikelen uit de lidmaatschapsbijdragen van haar leden of partners. Het is zowel een peer-reviewed, internationaal opgezet mega-journal, zoals PLoS ONE, als een platform voor tijdschriften en boeken in de humaniora. Partners kunnen invloed uitoefenen op het beleid.

Bestaande tijdschriften kunnen overstappen naar open access op het OLH platform. Ook is er een principeovereenkomst bereikt met Cambridge University Press, Harvard University Press, Open Book Publishers en Oxford University Press om gezamenlijk een serie open access-boeken uit te brengen.

Goed gezelschap

Veel buitenlandse universiteiten van naam gingen ons voor, zoals Yale University, University of St. Andrews, University of Pennsylvania, en onze G4-partner Uppsala University.
Dit lidmaatschap past bij andere initiatieven die de Universiteitsbibliotheek Groningen ondersteunt om open access in de Humanities & Social Sciences te bevorderen zoals:

De Open Library of Humanities gaat ‘live’ vanaf september 2015.

Laatst gewijzigd:03 februari 2017 15:17
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 december 2017

  Broerstraat 5, Nummer 4, december 2017

  De hoofdpersonen in het decembernummer van ons alumnimagazine Broerstraat 5 leggen een positieve daadkracht aan de dag, die blijk geeft van veel optimisme voor de toekomst.

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 26 oktober 2017

  Eerste transport Metamorfoze: UB-collecties gedigitaliseerd

  Donderdag 26 oktober arriveerde een vrachtwagen bij de Universiteitsbibliotheek Binnenstad om de eerste vracht boeken op te halen die in het kader van het Metamorfoze-project gedigitaliseerd gaan worden.