De RUG wordt lid van de Open Library of Humanities

18 juni 2015
Open Library of Humanities

De RUG gaat, als eerste Nederlandse universiteit, een partnerschap aan met de Open Library of Humanities .

Gold open access

De Open Library of Humanities is een academische gold open access-publisher die geen APC’s (article processing charges) rekent. De Open Library of Humanities, opgestart met financiële steun van de Andrew W. Mellon Foundation, betaalt de publicatiekosten van de artikelen uit de lidmaatschapsbijdragen van haar leden of partners. Het is zowel een peer-reviewed, internationaal opgezet mega-journal, zoals PLoS ONE, als een platform voor tijdschriften en boeken in de humaniora. Partners kunnen invloed uitoefenen op het beleid.

Bestaande tijdschriften kunnen overstappen naar open access op het OLH platform. Ook is er een principeovereenkomst bereikt met Cambridge University Press, Harvard University Press, Open Book Publishers en Oxford University Press om gezamenlijk een serie open access-boeken uit te brengen.

Goed gezelschap

Veel buitenlandse universiteiten van naam gingen ons voor, zoals Yale University, University of St. Andrews, University of Pennsylvania, en onze G4-partner Uppsala University.
Dit lidmaatschap past bij andere initiatieven die de Universiteitsbibliotheek Groningen ondersteunt om open access in de Humanities & Social Sciences te bevorderen zoals:

De Open Library of Humanities gaat ‘live’ vanaf september 2015.

Laatst gewijzigd:08 mei 2018 11:20
printView this page in: English