Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Community Award

03 juni 2015

On the 29th of May 2015, Sustainable Building, a spin-off of RUG s Distributed Systems research group, won the 1st prize and the Community Award at the Pioneers Festival in Vienna. The Pioneers Festival is Europe s major conference for startups that annually gathers more than 2,500 people from more than 90 countries, mostly representatives of startups, corporates, investors and media.

This year's competition for the Community Award included 150 startups involved in various fields. The voting was possible for 10 days at the Pioneers official web site and open to all. In the end, the Sustainable Buildings won with 2.130 votes, leaving the runner-up behind by 600 votes. The prize Sustainable Buildings startup got is worth 12.000 EUR and includes team s working trip to Marocco, visual identity design and sales support.

The Sustainable Buildings initiative has as main goal to make office buildings more energy efficient and therefore sustainable. To do that, they provide a cloud-based software solution relying on advanced sensing technology. Their first prototypes are already working in the Bernouilliborg building at the Zernike campus, where energy consumption is reduced by controlling the lighting, PCs and other appliances. In the following period, they will extend their system to control heating in Heymansgebouw. Moreover, they provide advanced monitoring and displaying solution that helps facility managers to do energy optimization, as well as helping building users to become aware about their consumption, get more personalization in their working environment, and contribute to energy saving.

For all those who would like to stay informed about their development you can follow their Facebook page or keep an eye on their website .

Laatst gewijzigd:31 mei 2018 16:10

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...