Groningen topleverancier voor NARCIS

26 mei 2015
Er gaat niets boven Groningen!

NARCIS is de nationale portal voor wetenschappelijke informatie: ze geeft toegang tot (open access) publicaties uit de repositories van alle Nederlandse universiteiten, de KNAW, NWO en een aantal onderzoeksinstituten.

In de afgelopen week heeft een 'harvest' plaatsgevonden waarmee alle publicaties die de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen hebben verzameld in de onderzoeksdatabase Pure, aan NARCIS zijn toegevoegd. Dat is goed verlopen: momenteel is 'Groningen' in NARCIS vertegenwoordigd met ruim 195.000 publicaties. Op een totaal van 1,1 miljoen publicaties betekent dit dat bijna 20% daarvan van Groningse origine is! Daarmee is de RUG nu de grootste leverancier van publicaties.

Laatst gewijzigd:09 februari 2018 13:54
printOok beschikbaar in het: English