Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Groningen topleverancier voor NARCIS

26 mei 2015
Er gaat niets boven Groningen!
Er gaat niets boven Groningen!

NARCIS is de nationale portal voor wetenschappelijke informatie: ze geeft toegang tot (open access) publicaties uit de repositories van alle Nederlandse universiteiten, de KNAW, NWO en een aantal onderzoeksinstituten.

In de afgelopen week heeft een 'harvest' plaatsgevonden waarmee alle publicaties die de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen hebben verzameld in de onderzoeksdatabase Pure, aan NARCIS zijn toegevoegd. Dat is goed verlopen: momenteel is 'Groningen' in NARCIS vertegenwoordigd met ruim 195.000 publicaties. Op een totaal van 1,1 miljoen publicaties betekent dit dat bijna 20% daarvan van Groningse origine is! Daarmee is de RUG nu de grootste leverancier van publicaties.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:03 februari 2017 15:17
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 26 oktober 2017

  Eerste transport Metamorfoze: UB-collecties gedigitaliseerd

  Donderdag 26 oktober arriveerde een vrachtwagen bij de Universiteitsbibliotheek Binnenstad om de eerste vracht boeken op te halen die in het kader van het Metamorfoze-project gedigitaliseerd gaan worden.

 • 17 oktober 2017

  Dag van de Groninger Geschiedenis

  Afgelopen zaterdag 14 oktober was de Universiteitsbibliotheek vertegenwoordigd op de druk bezochte Dag van de Groninger Geschiedenis in de Groninger Archieven.