Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Stefania Tavagnin speaking at SOAS on Models of Cross-strait Lineage Construction for Taiwanese Buddhism

18 februari 2015

On 5 March 2015 CEASG member Stefania Tavagnin will speak about Models of Cross-strait Lineage Construction for Taiwanese Buddhism at SOAS, University of London.

Picturing History: Models of Cross-strait Lineage Construction for Taiwanese Buddhism

Buddhist monastery is a structure of several buildings, some more visible and visited than others. The less visible buildings, this research argues, offer crucial data on the micro-history of the resident community.
The Fuhui Pagoda (fuhui tayuan
福慧塔院 ) is one of those less visible and less visited parts of the Fuyan complex in Xinzhu, but the study of its configuration and development are essential to better understand how the Fuyan monastic community is creating its own retrospective micro-history. That micro-history then becomes a core agent in unwrapping and disclosing the contextual macro-history Read more

About Stefania Tavagnin

Stefania Tavagnin is Rosalind Franklin Fellow and Assistant Professor of Religion in Asia. She is also Director of the Centre for the Study of Religion and Culture in Asia and a Member of the Editorial Board of the 'Journal of the Royal Asiatic Society China' and of the the Advisory Editorial Board of 'Relegere: Studies in Religion and Reception'. Stefania researches different forms and levels of engagement between religion - especially Buddhism - and modernity in the Chinese context(s).

Laatst gewijzigd:19 februari 2015 10:06

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....