Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Article Chris Lamont in The Diplomat: Islamic State and Japan - What Next? (also in Chinese)

06 februari 2015
Christopher Lamont
Christopher Lamont

Islamic State and Japan: What Next?

Could Shinzo Abe seize the moment to raise awareness of Japan’s foreign policies and their impact on national security?

By Mieczyslaw P. Boduszynski and Christopher K. Lamont for The Diplomat

February 06, 2015

The beheading of two Japanese citizens at the hands of the Islamic State has sent shock waves through Japan. Over the past two weeks the Japanese public followed the unfolding drama, with domestic media providing in-depth analysis of every video and voice recording released by the hostage-takers. A tearful statement from the mother of murdered journalist Kenji Goto added to a national sense of distress. Meanwhile, ominous televised images of ISIS fighters roaming Iraq and Syria and coverage of the group’s more . . .

For a Chinese version China Daily click here

Laatst gewijzigd:09 februari 2015 09:12

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....