About us Latest news News News articles

Universitair hoofddocent Dr. Gosse Bouma ontvangt NWO KIEM-financiering voor onderzoeksproject ‘Direct ter zake’

27 januari 2015

In december 2014 maakte het NWO bekend dat Dr. Gosse Bouma, Universitair hoofddocent Faculteit der Letteren, voor de uitvoering van het onderzoeksproject ‘Direct ter zake’ een KIEM-financiering van 15.000 ontvangt.

Over het project

Voor professionals en geïnteresseerden is het ondoenlijk om alle informatie die over een bepaald onderwerp verschijnt te volgen. Informatie-extractie kan helpen om zulke informatie-stromen te temmen door verbanden te leggen tussen personen, organisaties, en gebeurtenissen. In dit project worden technieken die zijn ontwikkeld bij de afdeling Informatiekunde in samenwerking met Bert Alkemade Creatieve Interactie gebruikt om documenten op het gebied van leefbaarheid van kleine kernen, wijkinformatie, maatschappelijk vastgoed, dementie en mobiliteit te analyseren en te structureren. Het resultaat wordt gebruikt in automatische vraag-antwoord systemen, voor het opbouwen van ontologieën, en voor het visualiseren van informatie.

Over KIEM

KIEM financiert en stimuleert samenwerkingsverbanden tussen kennisinstellingen en bedrijven op het terrein van de Creatieve industrie. Ervaren, gepromoveerde onderzoekers konden namens een consortium financiering aanvragen voor dit instrument.

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:33