Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Universiteitsbibliotheek tijdelijk alleen voor RUG-studenten en -medewerkers

14 januari 2015

Van maandag 19 januari tot en met zondag 1 februari 2015 is de Universiteitsbibliotheek alleen toegankelijk voor studenten en medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen (en medewerkers van het UMCG).

De UB wordt steeds intensiever gebruikt; in 2014 telden we meer dan 1,6 miljoen bezoekers. Om de toenemende drukte in de Universiteitsbibliotheek beter te kunnen beheersen, zijn nu viermaal twee weken per jaar aangewezen waarin de UB alleen toegankelijk is voor studenten en medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen. HBO-studenten hebben in die periodes geen toegang tot de UB. Wel heeft de Hanzehogeschool voor deze periode 400 extra studieplekken voor haar studenten gecreëerd in de binnenstad van Groningen.

In bovengenoemde periode zullen UB-medewerkers de bezoekers bij de ingang van de bibliotheek vragen naar hun RUGpas.

Veel bezoekers,dito fietsen...
Veel bezoekers,dito fietsen...

Meer informatie

Laatst gewijzigd:09 februari 2018 14:11
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...