Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Universiteitsbibliotheek tijdelijk alleen voor RUG-studenten en -medewerkers

14 januari 2015

Van maandag 19 januari tot en met zondag 1 februari 2015 is de Universiteitsbibliotheek alleen toegankelijk voor studenten en medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen (en medewerkers van het UMCG).

De UB wordt steeds intensiever gebruikt; in 2014 telden we meer dan 1,6 miljoen bezoekers. Om de toenemende drukte in de Universiteitsbibliotheek beter te kunnen beheersen, zijn nu viermaal twee weken per jaar aangewezen waarin de UB alleen toegankelijk is voor studenten en medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen. HBO-studenten hebben in die periodes geen toegang tot de UB. Wel heeft de Hanzehogeschool voor deze periode 400 extra studieplekken voor haar studenten gecreëerd in de binnenstad van Groningen.

In bovengenoemde periode zullen UB-medewerkers de bezoekers bij de ingang van de bibliotheek vragen naar hun RUGpas.

Veel bezoekers,dito fietsen...
Veel bezoekers,dito fietsen...

Meer informatie

Laatst gewijzigd:09 februari 2018 14:11
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...