Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Universiteitsbibliotheek tijdelijk alleen voor RUG-studenten en -medewerkers

14 januari 2015

Van maandag 19 januari tot en met zondag 1 februari 2015 is de Universiteitsbibliotheek alleen toegankelijk voor studenten en medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen (en medewerkers van het UMCG).

De UB wordt steeds intensiever gebruikt; in 2014 telden we meer dan 1,6 miljoen bezoekers. Om de toenemende drukte in de Universiteitsbibliotheek beter te kunnen beheersen, zijn nu viermaal twee weken per jaar aangewezen waarin de UB alleen toegankelijk is voor studenten en medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen. HBO-studenten hebben in die periodes geen toegang tot de UB. Wel heeft de Hanzehogeschool voor deze periode 400 extra studieplekken voor haar studenten gecreëerd in de binnenstad van Groningen.

In bovengenoemde periode zullen UB-medewerkers de bezoekers bij de ingang van de bibliotheek vragen naar hun RUGpas.

Veel bezoekers,dito fietsen...
Veel bezoekers,dito fietsen...

Meer informatie

Laatst gewijzigd:09 februari 2018 14:11

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...