Grond bewerkt met TFI-methode

14 januari 2015

Regelmatig worden alle bomen van de RUG en de Hanzehogeschool Groningen door de afdeling Terreinbeheer geïnspecteerd .
Uit deze VTA inspectie (Visual Tree Assessment) is gebleken dat o.a. de grote Moeraseik, geplant in 2008, en een aantal andere bomen staande aan de voorzijde van de van Doorenveste op de Zernike Campus, zich slecht ontwikkelen.

Bij nader onderzoek ( in opdracht van de Hanzehogeschool Groningen) is gebleken dat de grond rondom de bomen sterk
verdicht is en met de zogenaamde TFI-methode (Tree Fertilizer Injector) is de bodem behandeld. Tevens is er rondom de kluit van grote Moeraseik plantgatverbetering toegepast (16 m3 grond) en is het nieuwe plantvak met een haag beplant.

Moeraseik

En zo werkt de TFI-methode:
Met speciale luchtdrukapparatuur worden extra doorwortelbare lagen in de bodem aangebracht die onderling met elkaar verbonden worden. Deze lagen worden gevuld met organische voedingssupplementen die wortelgroei stimuleren. De methode is toepasbaar in het gehele seizoen en heeft een langdurige werking van wel 7 tot 10 jaar.

Door deze behandeling hopen we de groeiomstandigheden te hebben verbeterd waardoor de bomen een impuls krijgen en zo beter levensvatbaar zijn.

Laatst gewijzigd:16 juli 2017 15:33