Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

100-procent-score elektronische proefschriften in 2014!

20 januari 2015
De taart!
De taart!

Het jaar 2014 was het eerste kalenderjaar na de invoering van het nieuwe promotiereglement van de RUG met daarin de verplichting tot aanlevering van de elektronische versie van het proefschrift. In dat jaar heeft de Universiteitsbibliotheek naast de gedrukte proefschriften voor het eerst ook álle proefschriften van de RUG elektronisch binnengehaald, in totaal 443.

Het bereiken van deze mijlpaal - een 100%-score - is op woensdag 14 januari in de Universiteitsbibliotheek gevierd met een bijzondere taart voor de betrokken collega's van ABJZ, Bibliotheek, Bureau Promoties, Communicatie, Hora Finita en Research & Valorisation.

Het proefschriftenteam 2014
Het proefschriftenteam 2014

Staand, v.l.n.r.: Ferry Zonnevylle (Fargeau), Sander Sprik (Bibliotheek), Aliene van der Veen (Hora Finita), Esther Hoorn (ABJZ), Pieter van der Veen (Bibliotheek), Pieter Dol (Bibliotheek).
Zittend, v.l.n.r.: Maarten Strik (Strik Design), Jan-Arjen Mondria (Bibliotheek), Marjan Koopmans (Research & Valorisation), Gert Jan Bokdam (Hora Finita).
Niet op de foto: Anneloes Elderman (Bureau Promoties), Betsy Pier (Bureau Promoties), Marielle Louwman (Communicatie), Rob Littink (Fargeau).


Meer informatie

 • Al deze proefschriften zijn - behoudens noodzakelijke embargo's - beschikbaar gesteld via de proefschriftenwebsite van de RUG.
 • Hieronder een overzicht van de betreffende embargo's:

RUG-proefschriften 2014

Geen embargo (Volledig Open Access) 220 50%
Deels embargo (Deels Open Access) 197 44%
Volledig embargo (Geen Open Access) 26 6%

TOTAAL

443 100%
Laatst gewijzigd:25 januari 2018 14:16

Meer nieuws

 • 21 december 2017

  Broerstraat 5, Nummer 4, december 2017

  De hoofdpersonen in het decembernummer van ons alumnimagazine Broerstraat 5 leggen een positieve daadkracht aan de dag, die blijk geeft van veel optimisme voor de toekomst.

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 26 oktober 2017

  Eerste transport Metamorfoze: UB-collecties gedigitaliseerd

  Donderdag 26 oktober arriveerde een vrachtwagen bij de Universiteitsbibliotheek Binnenstad om de eerste vracht boeken op te halen die in het kader van het Metamorfoze-project gedigitaliseerd gaan worden.