Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Vrienden van de UB schenken twee bijzondere boeken

18 december 2014

Deze week overhandigde voorzitter Frans Zwarts namens de Vrienden van de Universiteitsbibliotheek Groningen twee bijzondere geschenken aan directeur Marjolein Nieboer van de UB.
Het gaat om twee zeldzame boeken:

 • De animi tranqvillitate dialogvs / Florentio Volvsano avtore. -Lvgdvni : apvd Seb. Gryphivm, 1543
  Aanvraagnummer: uklu KW B 2694

Florentius Volusenus (ca.1504-na1551), geboren in Elgin in Schotland, was een Europese humanist. Hij verkeerde in geleerde kringen o.a. te Lucca, Parijs, Avignon en Lyon. Anders dan veel humanisten, had hij oog voor het 'niet-geleerde' leven en de wijsheid daarin die kan leiden tot gelukkige gemoedsrust.

 • Weg-wyzer voor aankoomende goud en zilversmeeden. Verhandelende veele weetenschappen, die konsten raakende, zeer nut voor alle jonge goud en zilver-smeeden. / Te zaamen gestelt door Willem van Laer ... Zig als nu ophoudende tot Amsterdam, en te bevraagen by Jan Stand, knegt van 't goud en zilver-smeeden gilt, alwaar deze boekjes te bekoomen zyn ... Zynde hier bygevoegt een tafel vergelykende penning tegens luedig naalden ... t'Amsterdam : by Fredrik Helm, voor den auteur, 1721
  Aanvraagnummer: uklu KW A 3797

Laatst gewijzigd:02 februari 2018 15:44

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....