Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Vrienden van de UB schenken twee bijzondere boeken

18 december 2014

Deze week overhandigde voorzitter Frans Zwarts namens de Vrienden van de Universiteitsbibliotheek Groningen twee bijzondere geschenken aan directeur Marjolein Nieboer van de UB.
Het gaat om twee zeldzame boeken:

  • De animi tranqvillitate dialogvs / Florentio Volvsano avtore. -Lvgdvni : apvd Seb. Gryphivm, 1543
    Aanvraagnummer: uklu KW B 2694

Florentius Volusenus (ca.1504-na1551), geboren in Elgin in Schotland, was een Europese humanist. Hij verkeerde in geleerde kringen o.a. te Lucca, Parijs, Avignon en Lyon. Anders dan veel humanisten, had hij oog voor het 'niet-geleerde' leven en de wijsheid daarin die kan leiden tot gelukkige gemoedsrust.

  • Weg-wyzer voor aankoomende goud en zilversmeeden. Verhandelende veele weetenschappen, die konsten raakende, zeer nut voor alle jonge goud en zilver-smeeden. / Te zaamen gestelt door Willem van Laer ... Zig als nu ophoudende tot Amsterdam, en te bevraagen by Jan Stand, knegt van 't goud en zilver-smeeden gilt, alwaar deze boekjes te bekoomen zyn ... Zynde hier bygevoegt een tafel vergelykende penning tegens luedig naalden ... t'Amsterdam : by Fredrik Helm, voor den auteur, 1721
    Aanvraagnummer: uklu KW A 3797

Laatst gewijzigd:02 februari 2018 15:44

Meer nieuws