Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Universiteitsbibliotheek 'op slot' voor hbo-studenten?

11 december 2014

Vandaag vergadert de Universiteitsraad over een voorstel van de UB-directie om de toenemende drukte in de Universiteitsbibliotheek beter te kunnen beheersen. Een van de voorgestelde maatregelen is, viermaal twee weken per jaar de UB alleen toegankelijk te maken voor studenten en medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen. HBO-studenten en andere gebruikers worden dan tijdelijk de toegang tot de UB ontzegd.

Publiciteit

Deze voorgestelde maatregel leidde deze week al tot de nodige artikelen in lokale en nationale media. Een overzicht:

 • UB in tentamentijd op slot voor hbo'ers
  Universiteitskrant, 9 december 2014
 • Alleen studenten RUG welkom in UB
  Dagblad van het Noorden, 10 december 2014
 • Drukke bieb gaat hbo'ers weren
  De Volkskrant, 11 december 2014
Laatst gewijzigd:04 september 2018 09:55

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.