Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Universiteitsbibliotheek 'op slot' voor hbo-studenten?

11 december 2014

Vandaag vergadert de Universiteitsraad over een voorstel van de UB-directie om de toenemende drukte in de Universiteitsbibliotheek beter te kunnen beheersen. Een van de voorgestelde maatregelen is, viermaal twee weken per jaar de UB alleen toegankelijk te maken voor studenten en medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen. HBO-studenten en andere gebruikers worden dan tijdelijk de toegang tot de UB ontzegd.

Publiciteit

Deze voorgestelde maatregel leidde deze week al tot de nodige artikelen in lokale en nationale media. Een overzicht:

Drukte in de Broerstraat
Drukte in de Broerstraat
Laatst gewijzigd:13 februari 2017 12:24

Meer nieuws

 • 21 december 2017

  Broerstraat 5, Nummer 4, december 2017

  De hoofdpersonen in het decembernummer van ons alumnimagazine Broerstraat 5 leggen een positieve daadkracht aan de dag, die blijk geeft van veel optimisme voor de toekomst.

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 26 oktober 2017

  Eerste transport Metamorfoze: UB-collecties gedigitaliseerd

  Donderdag 26 oktober arriveerde een vrachtwagen bij de Universiteitsbibliotheek Binnenstad om de eerste vracht boeken op te halen die in het kader van het Metamorfoze-project gedigitaliseerd gaan worden.