Early American Newspapers Series I, 1690 – 1876: nu beschikbaar!

11 december 2014

De Universiteitsbibliotheek heeft een licentie op de volgende elektronische database genomen: Early American Newspapers Series I, 1690 – 1876.

Het is een prachtige bron die toegang geeft tot meer dan 700 historische Amerikaanse kranten uit 23 staten en het District of Columbia, gedrukt tussen 1690 en 1876.

Door ooggetuigeverslagen, editorials, brieven, poëzie, advertenties, verkiezingsuitslagen, huwelijks- en overlijdensadvertenties, kaarten, cartoons, illustraties geven deze historische kranten inzicht in de Amerikaanse geschiedenis, cultuur en het dagelijks leven over een periode van bijna twee eeuwen.

Dit bestand vormt een goede aanvulling op de historische krantenbestanden die de Universiteitsbibliotheek al heeft, zoals:

• Los Angeles Times 1881-1989
  • New York Times 1851-2009
  • Chronicling America (historische Amerikaanse krantencollectie van de Library of Congress)
  • Times Digital Archive (ook een echte aanrader!)
  • Guardian 1821-2003
  • Irish Times 1859-2011
  • Delpher 1618- 995 (bevat de belangrijkste Nederlandse kranten)
  • NRC 1844-1970

De database is doorzoekbaar op datum of periode, taal, plaats van uitgave of individuele titel. Printen en opslaan (bijvoorbeeld van hele nummers, pagina’s of individuele artikelen) is mogelijk.

Laatst gewijzigd:09 februari 2018 13:46