Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Aramco steunt Energy Academy Europe

25 november 2014
aramco steunt eae

Aramco Overseas Company, een Europese dochteronderneming van oliebedrijf Saudi Aramco, heeft besloten de Energy Academy Europe (EAE) te steunen met 100.000 dollar. De EAE is het nieuwe topinstituut in Groningen waar energieonderwijs, -onderzoek en -innovatie samenkomen. Het instituut is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. De belangrijkste energiethema's van de EAE zijn verduurzaming energiesysteem en energietransitie (inclusief biogas en groen gas), energie van overmorgen (zoals wind- en zonne-energie), smart grids, energie-efficiency en -besparingen en CO2-reductie. Op de foto overhandigt Fahad Al-AbdulKareem, Managing Director van Aramco Overseas Company, de gift symbolisch aan CvB-voorzitter Sibrand Poppema.

Laatst gewijzigd:28 november 2014 09:41

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...