Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe toiletgroep Harmonie

08 oktober 2014

In het Harmoniecomplex heeft het Facilitair Bedrijf onder begeleiding van Technisch Beheer een toiletgroep op de begane grond omgebouwd.
Het project was bedoeld om nieuwe technieken en ideeën uit te proberen. De firma Toletto heeft het gehele proces van ontwerp tot uitvoering in handen. Dit betekent dat ze de bouwkundige onderdelen, de elektrische onderdelen en de werktuigbouwkundige onderdelen in zijn geheel hebben uitgevoerd. Dat is voor een bedrijf vrij uniek. De firma Toletto heeft milieu- en kosten besparend werken hoog in het vaandel staan.

Het betekent dat er in de keuze van materialen bewust wordt gekozen voor minder milieubelastende toepassingen. Door met één groep medewerkers te werken die alle disciplines beheerst wordt er in de uitvoering op transport bezuinigd. Tevens hebben de medewerkers hier lokaal in een hotel geslapen.

Door nieuwe technieken toe te passen zijn er watervrije urinoirs en waterzuinige spoelunits voor de toiletten toegepast. De toiletten verbruiken ca. 3,25 liter waarbij normale toiletten met 6 of 9 liter worden gespoeld. De kranen voor het handen wassen zijn zo uitgevoerd dat ze zelfstandig stoppen met spoelen. Dit is uitgevoerd zonder een elektrische sensor maar mechanisch in te stellen op doorspoel tijd. De verlichting is uitgevoerd met LED-verlichting die aan en uit gaat middels sensoren. In alle ruimten is een geurinstallatie aangebracht. De installatie zorgt voor een geurverspreiding die via een app in te stellen is.

Het bedrijf Toletto geeft bij ieder verkocht toilet een donatie aan een stichting die zorg draagt voor de realisatie van een toilet in Afrika. Hiermee willen ze hun bijdrage leveren aan betere toiletvoorzieningen in de derde wereld.

Laatst gewijzigd:14 december 2018 11:44

Meer nieuws