Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe toiletgroep Harmonie

08 oktober 2014

In het Harmoniecomplex heeft het Facilitair Bedrijf onder begeleiding van Technisch Beheer een toiletgroep op de begane grond omgebouwd.
Het project was bedoeld om nieuwe technieken en ideeën uit te proberen. De firma Toletto heeft het gehele proces van ontwerp tot uitvoering in handen. Dit betekent dat ze de bouwkundige onderdelen, de elektrische onderdelen en de werktuigbouwkundige onderdelen in zijn geheel hebben uitgevoerd. Dat is voor een bedrijf vrij uniek. De firma Toletto heeft milieu- en kosten besparend werken hoog in het vaandel staan.

Het betekent dat er in de keuze van materialen bewust wordt gekozen voor minder milieubelastende toepassingen. Door met één groep medewerkers te werken die alle disciplines beheerst wordt er in de uitvoering op transport bezuinigd. Tevens hebben de medewerkers hier lokaal in een hotel geslapen.

Toiletgroep Harmonie
Toiletgroep Harmonie

Door nieuwe technieken toe te passen zijn er watervrije urinoirs en waterzuinige spoelunits voor de toiletten toegepast. De toiletten verbruiken ca. 3,25 liter waarbij normale toiletten met 6 of 9 liter worden gespoeld. De kranen voor het handen wassen zijn zo uitgevoerd dat ze zelfstandig stoppen met spoelen. Dit is uitgevoerd zonder een elektrische sensor maar mechanisch in te stellen op doorspoel tijd. De verlichting is uitgevoerd met LED-verlichting die aan en uit gaat middels sensoren. In alle ruimten is een geurinstallatie aangebracht. De installatie zorgt voor een geurverspreiding die via een app in te stellen is.

Het bedrijf Toletto geeft bij ieder verkocht toilet een donatie aan een stichting die zorg draagt voor de realisatie van een toilet in Afrika. Hiermee willen ze hun bijdrage leveren aan betere toiletvoorzieningen in de derde wereld.

Certificaat
Certificaat
Laatst gewijzigd:16 juli 2017 15:33

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...

 • 02 oktober 2018

  Peter van Kampen over de samenwerking met Duitse instellingen

  Op slechts 50 kilometer afstand ten oosten van Groningen bevindt zich de vierde grootste economie ter wereld. Hoewel de fysieke grens met Duitsland weinig meer voorstelt, zijn er mentale drempels waardoor de samenwerking van Nederlandse bedrijven met...