Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerste boek voor het University College

09 september 2014

Per 1 september 2014 is het University College Groningen van start gegaan. 33 Studenten vormen 'the class of 2017': de 'tiende faculteit' presenteert hen een 'Liberal Arts and Sciences'-programma met als resultaat een brede interdisciplinaire kennis me tuiteraard de focus op de speerpunten Energy, Healthy Ageing en Sustainable Society.

Terwijl de facultaire bibliotheken een voor een worden ingehuisd in de Universiteitsbibliotheek, krijgt het UCG toch een eigen kleine vakbibliotheek, uiteraard beheerd door de vakspecialisten van de UB. Op dinsdag 2 september overhandigde directeur Marjolein Nieboer symbolisch het eerste boek aan de dean van het UCG, Hans van Ees. Aanwezig waren natuurlijk de studenten van de class of 2017, maar ook informatiespecialist Ane van der Leij, de 'library liaison voor het UCG.

Marjolein Nieboer overhandigt het eerste boek aan Hans van Ees
Marjolein Nieboer overhandigt het eerste boek aan Hans van Ees
Laatst gewijzigd:09 februari 2018 14:16
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 december 2017

  Broerstraat 5, Nummer 4, december 2017

  De hoofdpersonen in het decembernummer van ons alumnimagazine Broerstraat 5 leggen een positieve daadkracht aan de dag, die blijk geeft van veel optimisme voor de toekomst.

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 26 oktober 2017

  Eerste transport Metamorfoze: UB-collecties gedigitaliseerd

  Donderdag 26 oktober arriveerde een vrachtwagen bij de Universiteitsbibliotheek Binnenstad om de eerste vracht boeken op te halen die in het kader van het Metamorfoze-project gedigitaliseerd gaan worden.