Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Zeer levendig en succesvol debat rondom EU en Rusland

16 september 2014

Sustainable Society organiseerde op 11 september samen met het Nederland-Rusland Centrum een EU-Rusland debat. In de Remonstrantse Kerk in Groningen kwamen circa 100 geïnteresseerden het debat bijwonen.

Het debat, waarbij de vraag ‘Nieuwe Koude Oorlog?’ centraal stond, werd geopend door Jacques Wallage die tevens de gespreksleider was. Het panel, bestaande uit 3 experts op verschillende terreinen, werd na een voorstelronde flink aan de tand gevoeld. Na enige tijd onderling gedebatteerd te hebben, gaf Wallage het publiek de mogelijkheid om ook vragen te stellen. Hier maakten de aanwezigen goed gebruik van. Door de gemêleerde samenstelling van het publiek (oud, jong, Nederlanders, Russen, Oekraïners) werden er vanuit verschillende invalshoeken pittige vragen gesteld aan het panel.

Na een anderhalf uur durend debat, waarbij nog niemand echt was uitgesproken, kwam er een eind aan de avond en kon er nagepraat worden onder het genot van een hapje en een drankje.

Kortom, een levendig en zeer succesvol debat!

Extra informatie
Het panel:
- Jaap de Wilde, Hoogleraar Internationale Betrekkingen en Veiligheidsstudies (RUG)
- Hans van Koningsbrugge, Directeur Nederland - Rusland Centrum
- Nienke de Deugd, Oekraïne-kenner / Internationale Betrekkingen (RUG)

Gespreksleider:
- Jacques Wallage, Honoraire leerstoel Transities in het Openbaar Bestuur, Rijksuniversiteit Groningen Sustainable Society

Introductie filmpje met bijdrage van Frans Timmermans
Foto impressie

Laatst gewijzigd:05 januari 2017 10:19

Meer nieuws