Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

5 new PhD researchers through China Scholarship Council

26 augustus 2014

Globalisation Studies Groningen (GSG) and the Centre for East Asian Studies Groningen (CEASG) jointly welcome the arrival of 5 new PhD candidates from China in early September 2014. All are fully funded by the China Scholarship Council:

·         Cong Duan, hosted by the Faculty of Arts, from Beijing Language and Culture University

·         Yiping Duan, hosted by the Faculty of Arts, from China University of Political Science and Law

·         Yuanyuan Ju, hosted by the Faculty of Arts, from China Agricultural University

·         Xingyu Yan, hosted by the Faculty of Law, from China University of Political Science and Law

·         Yingying Zeng, hosted by the Faculty of Law, from Peking University

GSG and CEASG play an essential role in recruiting PhD candidates for different faculties through its PhD Hub Initiative. Established in 2012, the PhD Hub has been successful in attracting the inflow of an increasing number of PhD students from China. The Hub will be expanded in the ensuring years to accommodate a rising demand of students from China and the wider East Asian region for interdisciplinary PhD training programmes. GSG and CEASG continue to attend the annual PhD Workshop in Beijing to interview and pre-select suitable PhD students for all the faculties of the university.

This year’s CSC fair will be held during 22-23 November in Beijing ( www.phdchina.org ). Prof Joost Herman, Director of the GSG, and Dr Yongjun Zhao, Assistant Professor and PhD Hub Coordinator of the GSG will represent the university at the fair.

For more information, please contact Dr Yongjun Zhao (Email: yongjun.zhao@rug.nl ; Tel: +31503633864).

Laatst gewijzigd:26 augustus 2014 09:38

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...