Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

5 new PhD researchers through China Scholarship Council

26 augustus 2014

Globalisation Studies Groningen (GSG) and the Centre for East Asian Studies Groningen (CEASG) jointly welcome the arrival of 5 new PhD candidates from China in early September 2014. All are fully funded by the China Scholarship Council:

·         Cong Duan, hosted by the Faculty of Arts, from Beijing Language and Culture University

·         Yiping Duan, hosted by the Faculty of Arts, from China University of Political Science and Law

·         Yuanyuan Ju, hosted by the Faculty of Arts, from China Agricultural University

·         Xingyu Yan, hosted by the Faculty of Law, from China University of Political Science and Law

·         Yingying Zeng, hosted by the Faculty of Law, from Peking University

GSG and CEASG play an essential role in recruiting PhD candidates for different faculties through its PhD Hub Initiative. Established in 2012, the PhD Hub has been successful in attracting the inflow of an increasing number of PhD students from China. The Hub will be expanded in the ensuring years to accommodate a rising demand of students from China and the wider East Asian region for interdisciplinary PhD training programmes. GSG and CEASG continue to attend the annual PhD Workshop in Beijing to interview and pre-select suitable PhD students for all the faculties of the university.

This year’s CSC fair will be held during 22-23 November in Beijing ( www.phdchina.org ). Prof Joost Herman, Director of the GSG, and Dr Yongjun Zhao, Assistant Professor and PhD Hub Coordinator of the GSG will represent the university at the fair.

For more information, please contact Dr Yongjun Zhao (Email: yongjun.zhao@rug.nl ; Tel: +31503633864).

Laatst gewijzigd:26 augustus 2014 09:38

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...