Spectaculaire onthulling kunstwerk SHA_RE

26 augustus 2014

Precies op de echte 400e verjaardag van de RUG, bij het ingaan van zaterdag 23 augustus 2014, werden de lustrumactiviteiten afgesloten met middernachtelijk vuurwerk, de overhandiging van een boek en de onthullig van het kunstwerk SHA_RE in de Universiteitsbibliotheek.

Kunstenaar Peter Musschenga was door het Groninger Universiteitsfonds (GUF) gevraagd een kunstwerk te maken in het trappenhuis van de Universiteitsbibliotheek. Het werd SHA_RE, een installatie van LED-panelen die op iedere verdieping van het trappenhuis zijn gemonteerd en doorlopen tot op het plafond boven de entree. Tezamen vormen deze panelen een dynamisch grid, waarop in voortdurend veranderende vormen duizenden foto's, video's en zelfs teksten uit dissertaties worden getoond van historisch en huidig wetenschappelijk onderzoek aan de universiteit. Zo wordt de universiteit in al haar schakeringen gevisualiseerd, en tegelijkertijd de universitaire onderzoeksoutput in de publieke ruimte gepresenteerd.

Een korte impressie van deze feestelijke avond in de UB:

Laatst gewijzigd:09 februari 2018 13:41