Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Spectaculaire onthulling kunstwerk SHA_RE

26 augustus 2014

Precies op de echte 400e verjaardag van de RUG, bij het ingaan van zaterdag 23 augustus 2014, werden de lustrumactiviteiten afgesloten met middernachtelijk vuurwerk, de overhandiging van een boek en de onthullig van het kunstwerk SHA_RE in de Universiteitsbibliotheek.

Kunstenaar Peter Musschenga was door het Groninger Universiteitsfonds (GUF) gevraagd een kunstwerk te maken in het trappenhuis van de Universiteitsbibliotheek. Het werd SHA_RE, een installatie van LED-panelen die op iedere verdieping van het trappenhuis zijn gemonteerd en doorlopen tot op het plafond boven de entree. Tezamen vormen deze panelen een dynamisch grid, waarop in voortdurend veranderende vormen duizenden foto's, video's en zelfs teksten uit dissertaties worden getoond van historisch en huidig wetenschappelijk onderzoek aan de universiteit. Zo wordt de universiteit in al haar schakeringen gevisualiseerd, en tegelijkertijd de universitaire onderzoeksoutput in de publieke ruimte gepresenteerd.


Een korte impressie van deze feestelijke avond in de UB:

Laatst gewijzigd:09 februari 2018 13:41

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.