Toekenning NWO voor internationaal onderzoek naar taalontwikkeling onder kinderen

07 juli 2014

De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek heeft subsidie toegekend aan een project van dr. Angeliek van Hout, verbonden aan het Center for Language and Cognition van de Rijksuniversiteit Groningen. De komende jaren zal zij in samenwerking met teams van acht andere universiteiten onderzoek verrichten naar de manier waarop kinderen in verschillende talen betekenis van zinnen aanleren.

De negen samenwerkende teams zijn van de universiteiten uit Groningen, Cambridge, Greenwich, Nantes, Milano-Bicocca, Nova de Lisboa, Autonoma Barcelona, Pompeu Fabra (Barcelona) en het Zentrum für Allgemeine Sprachwissenschaft (Berlijn). In totaal zullen 19 onderzoekers aan het project meewerken en op zoek gaan naar een antwoord op de vraag ‘Hoe leren kinderen de betekenis van een zin te herkennen?’.

Het onderzoeksteam zal een Europees onderzoeksvoorstel op te stellen om verder onderzoek te doen naar zinsbetekenis binnen verschillende kindertalen, om te zien hoe de grote variatie tussen talen het taalleerproces bepaalt. In oktober dit jaar vindt de aftrap plaats in Nantes, waarna het team het onderzoek in 2017 zal afronden.
Laatst gewijzigd:07 juli 2014 09:43
printOok beschikbaar in het: English