Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe licenties en trials

29 juli 2014

De Universiteitsbibliotheek heeft de volgende licenties afgesloten:

 1. De Oxford Handbooks of Psychology, momenteel 102 in totaal, zijn vanaf nu ook RUG-breed beschikbaar.
  Daarnaast hadden we al toegang tot de Oxford Handbooks of Archaeology, Business & Management, Classical Studies, Economics & Finance, History, Law, Linguistics, Literature, Philosophy, Political Science, Psychology and Religion (te vinden onder deze verzamellink). Deze boeken zijn zonder beperkingen te lezen en te downloaden.
 2. Dictionary of American regional English - Amerikaanse uitdrukkingen, gezegden en taalgebruik in regionale spreiding (directe toegang).

Daarnaast is er een interessant bestand op proef:

 • LWW Pharmacy e-books - 32 e-books op gebied van Farmacie, waaronder de Clinical Pharmacy Collection en de Cornerstone Pharmaceutical Sciences Collection.
  De trial duurt nog tot 14 augustus.
Laatst gewijzigd:09 februari 2018 13:43
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...

 • 03 augustus 2018

  Bewegend beeld ontdekt van ‘kinderwetje’-indiener Sam van Houten

  In de collectie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is bewegend beeld ontdekt van Samuel van Houten (1837-1930), het Tweede Kamerlid dat in 1873 de ‘kinderwet’ indiende. De beelden zijn gevonden door de Groningse historicus Coen Brummer,...

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...