Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Successful CEASG grant application with the Korea Foundation for development of Korean Studies

09 juli 2014
KF Foundation
KF Foundation

GSG / CEASG and the Faculty for Economics and Business have successfully applied with the Korea Foundation for the development of Korean Studies at the University of Groningen.

The grant was signed by University President prof. Sibrand Poppema at a ceremony hosted by the Korea Foundation in Seoul on 9 July 2014.

The grant (USD 50 000 with additional funding from the University of Groningen) is intended to contribute to the development of Korean Studies through the appointment of a lecturer for economics of Korea at the Faculty of Economics and Business, with affiliation to CEASG.

CEASG is an inter faculty initiative to support inter-disciplinary teaching and research on the politics, culture and economics of contemporary China, Japan, Korea and Mongolia. CEASG was launched in September 2014 by the Faculty of Arts and facilitated by the Institute for Globalisation Studies Groningen (GSG), in partnership with the Faculty for Economics and Business, the Faculty of Law and the Faculty of Theology and Religious Studies.

Further information follows through a press release of the University of Groningen.

Laatst gewijzigd:21 maart 2016 12:22

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...