Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

CEASG/Tjalling Halbertsma over de 'Renaissance Mongools boeddhisme' (BOS Radio 4) en 'De Nieuwe Zijderoute' (VPRO Radio 1)

05 June 2014

Renaissance Mongools boeddhisme

CEASG Tjalling Halbertsma over de zoektocht naar religie in Mongolië (BOS Radio 4)

Het boeddhisme in Mongolie beleeft momenteel een renaissance. Tjalling Halbertsma is onlangs benoemd tot hoogleraar Oost-Azië en Mongolië aan de Rijksuniversiteit Groningen. Eerder was hij adviseur van de president van Mongolië. Halbertsma kan uit eerste hand vertellen over de spectaculaire heropkomst van het boeddhisme in Mongolië na de val van het communisme.

en

De Nieuwe Zijderoute - handelsweg tussen China en West-Europa

“De Nieuwe Zijderoute” moet uitgroeien tot de nieuwe grote handelsader tussen China en West-Europa. De route grijpt terug op de reis van Rabban Bar Sauma, collega en tijdgenoot van Marco Polo. Deze ontdekkingsreiziger uit Mongolië [sic] 'ontdekte' Europa door over land via Centraal Azië naar het westen te trekken. Verslaggever Tessa Hoogvliet zocht uit wie Rabban Bar Sauma was en sprak daarvoor met Tjalling Halbertsma, bijzonder hoogleraar aan het Centre for East Asian Studies in Groningen. Zij trof hem op de tentoonstelling “Expeditie Zijderoute” in de Hermitage in Amsterdam. Luister naar fragment . . .
Last modified:23 July 2018 4.09 p.m.

More news

 • 23 July 2019

  Public Renaissance: Urban Cultures of Public Space between Early Modern Europe and the Present

  In June 2019, a research team led by Prof. Dr. Sabrina Corbellini started the project PURE: ‘Public Renaissance: Urban Cultures of Public Space between Early Modern Europe and the Present’ at the Faculty of Arts of the University of Groningen.

 • 22 July 2019

  Google steunt Groningse onderwijsgame

  Het Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC) heeft van Google een bijdrage van € 30.000 ontvangen voor het project Van Old noar Jong. Het doel van dit project onder leiding van RUG-hoogleraar Martijn Wieling is het (door-)ontwikkelen van een digitale...

 • 16 July 2019

  Anthonya Visser appointed new Dean of the Faculty of Arts

  The Board of the University of Groningen has appointed Prof. Anthonya (Thony) Visser as the new Dean of the Faculty of Arts as of 1 November 2019. The appointment is for a period of four years. The Faculty Board is proud to have found an academic leader...