Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

CEASG/Tjalling Halbertsma over de 'Renaissance Mongools boeddhisme' (BOS Radio 4) en 'De Nieuwe Zijderoute' (VPRO Radio 1)

05 June 2014

Renaissance Mongools boeddhisme

CEASG Tjalling Halbertsma over de zoektocht naar religie in Mongolië (BOS Radio 4)

Het boeddhisme in Mongolie beleeft momenteel een renaissance. Tjalling Halbertsma is onlangs benoemd tot hoogleraar Oost-Azië en Mongolië aan de Rijksuniversiteit Groningen. Eerder was hij adviseur van de president van Mongolië. Halbertsma kan uit eerste hand vertellen over de spectaculaire heropkomst van het boeddhisme in Mongolië na de val van het communisme.

en

De Nieuwe Zijderoute - handelsweg tussen China en West-Europa

“De Nieuwe Zijderoute” moet uitgroeien tot de nieuwe grote handelsader tussen China en West-Europa. De route grijpt terug op de reis van Rabban Bar Sauma, collega en tijdgenoot van Marco Polo. Deze ontdekkingsreiziger uit Mongolië [sic] 'ontdekte' Europa door over land via Centraal Azië naar het westen te trekken. Verslaggever Tessa Hoogvliet zocht uit wie Rabban Bar Sauma was en sprak daarvoor met Tjalling Halbertsma, bijzonder hoogleraar aan het Centre for East Asian Studies in Groningen. Zij trof hem op de tentoonstelling “Expeditie Zijderoute” in de Hermitage in Amsterdam. Luister naar fragment . . .
Last modified:23 July 2018 4.09 p.m.

More news

 • 09 January 2019

  French attention for our Special Collections

  The Société bibliographique de France, a French society of book researchers and book historians, interviewed our curator Alisa van de Haar about the Groningen Special Collections department. In the (French language) interview, Van de Haar talks about...

 • 08 January 2019

  Lighting the flame for literature

  For Mathijs Sanders, literature and life are synonymous. He lives with it and for it and shares his love of it with anyone who will listen. As Professor of Modern Dutch Literature, he even makes his living from it. He considers himself fortunate. ‘There...

 • 18 December 2018

  Populism is hitting the charts

  The ‘Top 2000’ season is once again upon us: some people hate it, others wish it lasted longer. Compiling this list of the ‘best’ pop songs goes hand-in-hand with lobbying efforts to get particular songs to chart highly. Why is that so important to...